Koalisyonu kim kuracak?..

Çok sevdiğim bir söz vardır.. ?Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz, gemiyi limana getirip getirmediğine bakar..?

 

Seçim bitti ve T.B.M.M.?ye 4 parti girdi.. AKP %40,9 oy oranı ile 258 Milletvekili, CHP %25 oy oranı ile 132 Milletvekili, MHP %16,3 oy oranı ile 80 Milletvekili ve HDP %13,1 oy oranı ile 80 Milletvekili alarak Meclise girdi. AKP kan kaybetti, CHP oylarını sabitledi, MHP %3 lük bir fazlalığı var ve HDP nin ise % 6 lık bir fazlalığı var.. Yani bu seçimin kaybedeni AKP oluyor. Bu sonuçlar resmi olmayan sonuçlar, resmi olması için YSK nın kamuoyuna deklare etmesi ve Resmi Gazetede yayınlanması gerekiyor..

Seçim bitti bitmesine ama hiçbir parti tek başına iktidar olamıyor ve hükümet kuramıyor.. İşte tam bu durumda AKP de fırtınalar kopuyor ve öz eleştiri yapması gerekenler sağa sola pislik atmaya başladılar, tabiî ki benimde heyheylerim gelmeye başladı..

Sorun ne biliyor musunuz? 13 yıldır iktidar olan ve milleti inim inim inleten AKP neden tek başına hükümet neden olamamış mış. HDP nasıl Meclise girermiş.. HDP nin Meclise girmesinin tek sorumlusu olarak da, MHP ve CHP suçlanmaktadır AKP seçmenince..

Bir kere HDP uzaydan gelenlerin partisi değil. Bu ülkenin halkının içinde gelen ve seçilen bir parti, fikirlerini ve söylemlerini tasvip etmesem bile. MHP ise dediğim gibi oyunu fazlalaştırmış bir parti ve MHP seçmeninden HDP ye oy gitmez. CHP zaten çok az bir zayiatla ikinci parti olmuş. HDP ye gitse bile çok az bir oy gitmiştir. Ama gel gelelim AKP, son seçimlerden %10 gibi bir kayıpla seçimleri tamamladı.

Şimdi ben AKP seçmenine soruyorum.. OSLO?da HDP veya PKK lılarla MHP mi görüştü?. Pekâlâ,DOLMABAHÇE?de AKP heyeti mi? yoksa MHP heyeti mi? HDP lilerle görüştü ve ortak bir bildiriyi deklare ettiler. Bebek katili APOile gizli gizli MHP mi görüşüyor yoksa. Yahu biz dahaHABUR rezaletini içimize sindirememişiz. DİYARBAKIR Nevruz kutlamalarındaki devlet erkânı yani eski Başbakan ve yeni Cumhurbaşkanı R. Tayyip ERDOĞANile üst düzey yetkililer ile?Türkiye seninle gurur duyuyor ? methiyelerini attığınız Şiwan Perver- Mesut Barzaniikilisini ne çabuk unuttunuz. Hatta şarkı söylenirken yumuşak yürekli Devlet Bakanlarımız nasıl salya sümük ağladılar ey AKP seçmeni.. Bu çocuk sizin ellerinize doğdu hatırlamıyor musunuz?.. Şimdi sağa sola pislik atmayı bırakın iç hesaplaşmanızı yapın ve eğer gerçekten hizmet için varsanız ülkeyi hükümetsiz bırakmayın. ?Yok biz bu işi beceremeyiz, kendi ayağımıza kurşun sıkmayız? diyorsanız geride 3 parti daha var, siz çekilin aradan onlar hükümeti kursun.. Bırakın onlar da seçmenine verdiği sözleri tutsunlar.

Mesela, ben bekliyorum 17-25 Aralık yolsuzluklarının araştırılmasını, yolsuzlukları tespit edilen 4 Bakanın soruşturularak cezalandırılmasını. Tabanın yani bu ülkenin en ezilmiş zümresinin cebinin rahatlamasını. Ülke topraklarını bırakıp gelenleri sorgulanmasını, örneğin Süleymaniye Saygı karakolu nasıl bir gecede kaçar gibi terk edilip sınırdaki Eşmeye nasıl getirildiğini bize anlatsınlar. 12 adaların nasıl Yunanistan?a bırakıldığının hesabını versinler.. 1 Kuruşun dahi hesabı sorulsun.. Çünkü bizden oy isterlerken yukarıda bir kısmını yazdığım şeylerin hesabını soracağız ve ülkeye istikrar getireceğiz dediler ve öyle oy aldılar bizden.. Allah var bu sözlerin hiç birisini vermediler ama yol da yaptılar, hakkını yemeyelim..

Şunlar ve şunlar koalisyon kursunlar diyerek siyasi ahlaksızlık yapmayacağım. Ben acilen Cumhurbaşkanının asli görevini yapmasını ve o kadar müsriflik yaparak ülke bütçesine külfet olmamasını istemiyorum. Birkaç gündür de rahatlıkla televizyonu açıyorum ve artık yüzünü görmekten gına getirdiğimiz bazı kişileri görmüyorum.  Demek ki ben istikrarı çok çabuk yakalamışım..


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.