Uygur Türkleri insan mı?..

Görsel medyada ve yazılı basında ÇİN denilen musibetin UYGUR TÜRKLERİNE yaptığı mezalimi duymayanımız, bir insanlık ayıbı olan pisliklerini ve çirkefliklerini görmeyenimiz yok...

 

Onlar orada çile çekerken ve hayat mücadelesi verirken bir mezalimide, maalesef siyasilerimiz yapmaktadır..

Mısırlı ESMA için ve Filistin için göz yaşı döken zevatlar, iş Uygur Türklerinegelince hayasızca polemik yapmaktalar, sinekten yağ çıkarırcasına. Uygur Türkleri üzerinde oy devşirmesi yapmaktalar sıkılmadan.

Yok, Uygur Türkleri için üzülüyorlarmış... Hatta şu beyanatını dinledik medyadan Sayın BAHÇELİ'nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın... Sayın Devlet BAHÇELİ ?Doğu Türkistan?a gözünü kapatıp yönünü dönenler, emperyalizme kule nöbetçiliği yapan Kobani çığırtkanlarını, PKK maşalarını el üstünde tuttu?dediğinde Sayın ERDOĞAN ?Bazı siyasetçiler çıkıyor şunu söylüyor; güya şahsıma atıfta bulunuyor. Sadece Araplarla, Kobani?dekilerle uğraşanlar, Uygur Türklerini unutuyor diyor. O zata ben söylüyorum: Ya sen o Uygur Türklerinin yaşadığı yere bir kere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti."diyerek güya sözüm ona MHP lideri Devlet BAHÇELİ'ye atıftan bulunuyor muhterem... Sayın BAHÇELİ'de Urumçi de çektirdiği resimlerini paylaşıyor sosyal medyada..

Kardeşim siz böyle boş lakırdılarla boşa kürek çekerken Kızıl ÇİN Uygur Türklerini tavuk gibi boğazlıyor görmüyor musunuz?. 2014 Aralık ayındaBORALTAN KÖPRÜSÜ isimli yazımı Uygur Türklerine ayırmıştım. Orada da böyle siyaseten atışmalarından nasibini almıştı Uygur Türkleri. 300 tane Kızıl ÇİN'den kaçarak TAYVAN'a sığınan Uygur Türk'ü karındaşlarından sığınma talebinde bulunmuştu. O zamanda Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde cek-cak lardan öteye gitmeyen bana göre boş ve yavan siyasi lakırdılarda kaldılar. Sonra ne oldu bu 300 Uygur Türk'ü biliyor musunuz?... Tayvan onları ÇİN'e iade etti ve muhtemelen hepsi idam edildiler..

Anlaşılacağı üzere Türkiye'ye Arap girebilir, Yezidi girebilir hatta Peşmerge girebilir.. Ama asla Kerkük Türk'ü ve Uygur Türk'ü giremez öyle mi?.. Hani Muhterem "Dünya Lideri" idi..

Diyelim ki Türkiye'ye iltica talebinde bulunanlarda en önemli kriter Milliyet değil de Din ise, bunlarda Müslüman kardeşim.. Tek suçları TÜRK olmaksa o zaman onu da bu insanlara izah et, "Müslümanlığınız bizi ilgilendirmez, siz Türk'sünüz o yüzden sizi kabul etmiyoruz"deyiverin.. Üstelik hükümetin gözetiminde ülkemize gelenlerin bir kısmı Müslüman, diğerleri Hıristiyan. Demek ki en önemli kriter DİN değilmiş..

"Selam olsun Kürdistan'a.." diyenler, " Selam olsun Türkistan'a.."diyemiyorlarsa o zaman bir sıkıntı var demektir..

İnsan ister istemez düşünüyor; hem Türk'ün Türkiye'sinde siyaset yapacaksın, hem de Türk'e diş bileyeceksin.. Hangi kutsal kitapta yazıyor bu zulüm söylermisiniz. 

Çin tarafından terörist ilan edilen Uygur Türklerinin sesini dünyaya duyuran RABİA KADER'e vize vermeyen canım ülkem, kendine kurşun sıkan PKK teröristine HABUR'da sınır mahkemelerinde affederek kortej eşliğinde karşıladı ve onlara muhtemelen vatandaşlık vererek onurlandırdı. Hatta Yüce Mecliste seslerini duyurmaları için palazlandırdılar.

Japon halkı kadar olamadık yazıklar olsun bize. Japonya'da Uygur Türklerine Çin tarafından yapılan katliama sessiz kalmadı ve yürüyüşler düzenlediler hatta Kızıl Çin'i şiddetle kınadılar, ülkemde kendini Türk hisseden vatandaşlarımıza nazire yaparcasına...


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.