Şah İsmail...

Bu günlerde neredeyse tüm televizyon tartışma programlarında sanki sözleşmişler gibi Şİİ-SÜNNİ programları yapılmakta. Hatta bu iki İslami görüş konusunda bu işin ilmini bilenler konuk edilmekte ve elim sende oyunu oynar gibi kendi haklılıklarını savunmaktalar.

 

Ne oldu da bu tartışmalar ülke gündemine, binlerce daha büyük sorunlarımız olduğu halde temcit pilavı gibi bize servis edilmekte.. Ve Şİİ düşmanlığını ALEVİantipatisini Müslüman halka kakalayanın DİYANETteşkilatı olduğunu görünce de içimiz acımakta, hatta çok sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz bu kuruma kızgınlığımız ve kırgınlığımız bir kat daha fazla olmaktadır..

Tarih programlarında YAVUZ SELİM ve ŞAH İSMAİL tartışmaları da her tarafımızı yakan kardeş düşmanlığı ateşine benzin dökmektedir. Ama hiç kimse EMEVİsaltanatınınİSLAM'a yaptığı tahrifattan ve insanlığa yaptığı kötülüklerden bahsetmiyor.. Hatta Sünni IŞİD belasının yaptı kepazeliklerden ve oluk oluk Müslüman kanını dökmesinden bahsetmiyor ve günah keçisi olarak ellerine geçirmişler ŞİİLERşöyle, ALEVİLER böyle diye delil karartmaktalar.

Gelelim YAVUZ SULTAN SELİM ve ŞAH İSMAİL tartışmasına..  Bir kere her ikisi deTÜRK ve zamanın en kuvvetli iki TÜRK devletinin başındalar.. Her ikisi de EHLİ-BEYT sevdası ile yanıp tutuşuyorlar ve ikisi de ŞAİR ruhlu naif insanlar.. YAVUZ"SELİMİ" mahlası ile şiirler yazmakta, ŞAH İSMAİL ise "HATAYİ"mahlası ile şiir yazmaktalar.. Birisi OSMANLIdevletinin başında, diğeri şu anki Azerbaycan ve İran toprakları üzerinde kurulu olan SAFAVİ devletinin başında.. Pekala sorun nerede.. EfendimSAFAVİLER OSMANLIYA savaş açmışlar, sanki HAÇLILARsavaş açmamışlar gibi.. Sonuç Safaviler ÇALDIRANsavaşında büyük bir yenilgiye uğramışlar ve bir daha da belini doğrultamamışlar. Ama içimizi karartan ve içimize fitne sokan bir güruh var ki işte onlar hiç boş durmuyor.. Hababam, kabuk bağlamış olan bu yaramızı kaşıyarak bir türlü iyileştirmiyorlar. Daha önce de II. MEHMET yani FATİH  ile AKKOYUNLU devleti OTLUKBELİ'NDE savaştılar. Başında UZUN HASAN vardı ve yine OSMANLI devleti yenmişti.. Her ikisi de TÜRK devleti..

Beyler ben lafı öyle kıvırmadan söyleyeceğim şimdi.. Bu günlerde TÜRKLÜKLE veTÜRKLER ile sorunu olanlar tarihte bu kardeş devletlerin sürtüşmesini MEZHEPsavaşına çekerek FİTNEateşine odun atmakta ve birileri de buna çanak tutmaktalar. Hiç bir kimsede tarih boyunca bizim kuyumuzu kazan ve kanımızı dökmekten müthiş zevk alanİNGİLİZ, FRANSIZ, ALMAN hatta AMERİKANhainliğinden bahsetmiyor. Ve buMEZHEPçatışmasından nemalanan İNGİLİZhainlerine tek bir laf etmiyor. Şah İsmail ve diğer TÜRK HAKANLARINA ettikleri küfrün zerresini bunlara savurmuyorlar. Ne kadarda çok hainimiz varmış..

Büyük Orta Doğu Projesinin son ayağına geldik nihayet ve tek hedefin TÜRK DÜNYASI olduğunu buralardan haykırdık yıllarca. Bu kana susamış ve Müslüman Türk kanından beslenenlerin içimizdeki uzantıları en nihayet hedeflerini tutturdular. Ve buKAYIKÇI KAVGASINI alkışlayan canım ülkemin halkı, başına geleceklerden habersizCELLADINA AŞIKolmuş durumdadır.

Işid veya DEAŞMüslüman dünyasında kıtır kıtır insan keserken, bu tür tartışmalar bana göre ihanetin başka bir boyutudur. Bakın Amerika başkan yardımcısı ülkemize geldi ve bizim PKK ile aynı safta olmamızı istiyor. Biz bu aymazlığı tartışmamız gerekirken Şii-Sünni tartışması bizim felaketimiz olur. Tarih boyunca tüm Türk Hakanlarını çok seviyorum ve hepsine saygı duyuyorum. Bunlara küfür edenleri de şiddetle kınıyorum.

Bir Türk Atasözü vardır... ÖKÜZÜN APTALI  KASABIN BIÇAĞINI YALARMIŞ... Müttefik dediğimiz Milletlerin bizi ne hale getirdiğini de unutmayalım. Lafın tamamı da deliye anlatılır..

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.