Algı...

AMERİKA dünya devletleri üzerinde yapacağı pisliği haklı göstermek için bu işi önce Hollywood' da işler ve dünya sinemaların da oynatır.

Örneğin; Afganistan'a yapacağı vahşeti önce, önceden uyarlanmış RAMBO filmleri ile senaryolaştırır ve 3 dünya ülkelerine seyrettirir. Hatta bazen sahte kahramanlar üretir ve bunu ALGI operasyonu olarak insancıkların önceden beynine nakşedilir.

Kan ile beslenen YARASA dünyayı kurtaran BATMAN'a dönüşür. Veya örümcek den esinlenerek ÖRÜMCEK ADAM'a dönüşür. Bunun adı insanlar üzerinde yapılan bir ALGI OPERASYONUDUR.

Gelelim ülkemize... Ülkemizde ise bu işler elbetteki Amerika'dan esintilerle başlar ve siyasilerimizin gerek basın yolu ile gerekse mitinglerle halkın beynine nakşedilir.

Örneğin, eğer bizi yönetenlerin TÜRK ile veya TÜRKLÜK ile bir sorunu varsa ve onu algıya kurban etmek istiyorsa televizyon dizilerinde bilinç altında nakış gibi işlenir.

Maalesef şu an tüm televizyonlardan izlediğimiz dizilerle hem Ahlaki, hem Ailevi hem de Milli duygularımız ince ince törpülenir. Bazen de süslü kelimelerle bezenmiş projelerle bu ülkenin ve insanlarının geleceği karartılır. Örnek mi istiyorsunuz?..

ANALAR AĞLASIN  adı altındaki ALGI ile hamasi nutuklar atarak bize sunulan, üstüne üstlük birde EŞKİYA ile yapacağı pazarlığı ÇÖZÜM SÜRECİ diye bir kandırmaca ile bize yutturanlar maalesef bu ülkenin öz evlatlarının ANASINI ağlatmaktadır.

Başladığı günden beri DİRİLİŞ ERTUĞRUL dizisini bende devletin televizyon kanalından izliyorum. Tarihimi çok iyi bildiğimden bazı şeyleri senaryo gereği diye es geçebilirim. Ama bu TÜRK kahramanlarını inceden inceye kendi ırkından olan vatandaşlara bir ALGI neticesinde kötü göstermiyorlar mı işte burada ben çıldırıyorum. Örnek mi istiyorsunuz?...

KONUR Bey, yani KONUR ALP aslında Osmanlının ikinci Padişahı Orhan Gazinin komutanlarından birisi. Hatta Düzce ve civarını Osmanlı topraklarına katan kahraman bir komutan. Dizide ise Selçukluya baş kaldıran ve Moğollarla iş birliği içinde olan bir OBA beyi.

BOĞAÇ Alp, yani BOĞAÇ HAN aslında Türklerin Milli kahramanlarından birisi ve Dede Korkut hikayelerinde geçen Dirse Han oğlu BOĞAÇ HAN...

Dizide ise DODURGA obasına ihanet eden ve her türlü kötülüğü yapan bir ALP.. GÜMÜŞ TEKİN Bey, aslında Büyük Selçuklu devletinin gözünü budaktan esirgemeyen ve Milleti için her türlü fedakarlığı yapan gözde komutanlardan birisi.. Dizide ise Selçuklu devletine sürekli ihanet eden ve koltuk uğruna Moğollarla iş birliği yapan bir bey..

NOYAN, yani BAYÇU NOYAN Cengiz Hanın Anadolu yu fethetmek için gönderdiği güçlü komutanlardan birisi... Dizide ise Türk obalarını yağmalayan ve kan içerek tatmin olan bir çapulcu.

SUNGUR TEKİN, aslında Süleyman Şahın 4 oğlundan birisi. Yani Ertuğrul Gazinin abisi. Babası ölünce abisi GÜNDOĞDU Bey ile birlikte TÜRKİSTAN'a geri dönen bir Bey.. Dizide ise Moğollara esir düşerek yıllarca onlara hizmet eden birisi olarak karşımıza çıkıyor..

SELCEN HATUN, aslında 1071 de Malazgirt savaşı ile Anadolu ya giren Sultan ALPARSLAN' ın hanımı.. Dizide ise kocasını bey yapmak için sürekli entrika çeviren Süleyman Şah oğlu Gündoğdu Beyin hanımı..

Ne kadar gözde TÜRK Beyi veya Hanımı varsa hepsi ALGI operasyonuna kurban gitti bu dizilerle.

Yeni nesil artık bundan sonra BOĞAÇ HANI bir kahraman olarak görmeyecek. Gümüş Tekin, Sungur Tekin ve Konuralp gibi hayatlarını bu Millet için bitirmiş olan kıymetli şahsiyetleri hatta kahramanları bir ALGI neticesinde hayır ile yad etmeyecek..

Ne diyelim İYİ SEYİRLER TÜRKİYEM....   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.