Akçakoca'da İsimler Netleşti

31 mart yerel seçimlerinin en güçlü adayları Cüneyt Yemenici, Okan Yanmaz ve Fikret Albayrak listelerini yarın ilçe seçim kuruluna teslim ediyor.

Akçakoca'da İsimler Netleşti

YSK'nın açıkladığı seçim takvimine göre listelerin hazırlanması için bugün son gün. Listeler yarın mesai bitimine kadar seçim kurullarına teslim edilecek.

CHP-İYİ Parti’nin ortak adayı Fikret Albayrak, belediye ve İGM meclis listesini daha önce kamuoyuna açıkladığı için listesinde sürpriz bir değişiklik beklenmezken, AK Parti adayı Cüneyt Yemenici ile MHP adayı Okan Yanmaz’ın listesi Akçakoca kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Kamuoyuna yansıyan kulis bilgilerine göre, AK Parti Akçakoca Belediye Başkan adayı Cüneyt Yemenici, belediye meclis listesinde radikal bir değişikliğe gittiği ileri sürülürken, 2014 seçimlerinde listesinde yer alan Hasan Ali Yanmaz, İsmail Küçük, Ali Direk ve Suat Madenci’nin Yemenici’nin yeni listesinde yer almıyor.

AK Parti Kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre, Cüneyt Yemenici’nin listesinde Osman Cumhur ile Çetin Çakmak’ın kontenjan adayı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yemenici meclis listesinde şu isimlere yer verdiği öğrenildi: İGM Başkanı Ayfer Yılmaz, Dinçer Pazvant,Yunus Emre Güner, Tarık Cingirt, Ali Darakcı, İbrahim Öztaş, Sibel Sarı ve İlhan Özdemir..

İl Genel meclis Listesinde ise Mustafa Ezer’in birinci sıra adaylığı kesinleşirken, ikinci sırada Mustafa Kalaycı ve üçüncü sırada ise Yaşar Hoşbaş’ın yer aldığı bilgisine ulaşıldı. Sıralamadaki yerini beğenmeyen Hoşbaş’ın yerine son dakika değişikliği yapılarak AK Parti Gençlik kolları  başkanı Serdar Özcan yer alabileceği iddia edildi.

AK Parti’den İGM üyeliği için aday adayı olan  Rıdvan Acat’ın listeye giremediği iddia edildi.

Belediye Başkanlığı yarışının bir diğer iddialı ismi MHP adayı Okan Yanmaz’ın listesinde ise, Hakan Öztaş ile Sinan Akın’ın kontenjan adaylığının kesinleştiği ileri sürüldü.

Meclis listesinde ise sürpriz isimlere yer verdiği iddia edilen Yanmaz, İGM üyeliği için MHP’den aday adayı olan Döngelli muhtarı Şenol Yazgan’ı belediye meclis listesine kaydırdığı ileri sürüldü. Yanmaz’ın ayrıca Mesut  İnceoğlu, Kadem Direk, Hanife Pazvant Tetik, Dursun Kara gibi bir çok yeni isme listesinde yer verdiği bilgisine ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Salı günü ilçe seçim kuruluna verilecek olan listelerin 22 Şubat Cuma günü ise geçici aday listeleri duyurulacak. Yapılan itirazlar ve eksiklerin tamamlanması sonrasında 2 Mart tarihinde kesin aday listeleri (bağımsız adaylar dâhil) ilçe seçim kurullarınca, ilan edilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.2.2019
21:21

hadi bakalım hayırlısı olsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%43,30
Ertuğrul Özkan


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.