Sel Bölgesinde Çalışmalara Aralıksız Devam Ediyor

İl Özel İdaresi Sel Bölgesinde Çalışmalara Aralıksız Devam Ediyor

Sel Bölgesinde Çalışmalara Aralıksız Devam Ediyor

Düzce İl Daimi Encümeni Mustafa Ezer ile İGM üyesi Sinan Cumur, 18 Temmuz 2019 ‘da Akçakoca Esmahanım – Uğurlu bölgesinde yaşan sel felaketi sonrası bölgeden deyim yerindeyse bir gün dahi ayrılmadan çalıştılar.

Sel felaketini birinci yıl dönümüne yaklaşıldığı bugünlerde  yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ezer ve Cumur, Devletin sel felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede seferber olduğunu söyleyen Ezer, alt ve üstyapı çalışmalarının hala devam ettiğini söylediler.

İl Genel Meclis üyesi Daimi Encümen Mustafa Ezer, İl Özel İdaresi ile Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin, Akçakoca köylerinde yürüttüğü çalışmalarla ilgili detaylı açıklama yaptı. “ 18 temmuz sel felaketi sonrası büyük yıkımın yaşandığı  Esmahanım, Uğurlu köyü arasındaki sırt yolu Asfalta hazır hale getirildi.

Karatavuk köyü ile Kurukavak köyü içinde asfalt altı çalışmalar başladı .Esmahanım -  Yenice köyü arasındaki heyelan çalışmaları son aşamasına geldi, yine Dilaver köyü-  Küpler köyü arasındaki afetten tahrip olan yolun bozulan  bölümleri onarılarak asfalt dökülecek duruma getirildiğini. Hakeza, Uğurlu – Hemşin ve Yenice arasında ki ekonomik ömrünü dolduran asfalt yol sökülerek en kısa zamanda yeniden sıcak asfalt çalışma programına alındı.”  ifade etti.

 “Covid-19 ile mücadele kapsamında yavaşlatılan ve  hava şartlarının yağışlı geçmesine rağmen il özel idaresi ekiplerinin bölgede yürüttüğü  özveriyle çalışmalarına devam etmektedir” diyen Mustafa Ezer,

Sel felaketinde altyapısı tahrip olan Uğurlu köyü kanalizasyon işinin 15 haziran tarihinde ihalesinin yapıldığını yasal sürecin tamamlanmasının ardından 90 gün içinde yapım işinin gerçekleşeceğini söyledi. Daimi Encümen Mustafa Ezer son olarak Uğurlu köyü Sağlık Ocağı inşaatının yapımının devam ettiğini, yine Uğurlu köyü,  Hasaçavuş ve Nazımbey köyleri arasındaki yolunda sıcak asfalt öncesi sıkıştırma çalışmalarında sona gelindiğini sözlerine ekledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.