Akçakoca OSB'de Her Şey Sil Baştan

Akçakoca OSB'de Her Şey Sil Baştan

 Alınan bilgiye göre, Düzce Valiliğine karşı açılan davayı kabul eden Ankara Bölge İdare Mahkemesi, yerinde keşif ve inceleme yaptırılması kararı aldığı öğrenildi.TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası avukatı tarafından Akçakoca İlçesi Döngelli Köyü sınırları içerisinde yaklaşık 168  hektarlık mutlak ve dikili tarım arazisinin, Demir-Çelik İhtisas OSB’si kurulması için tarım dışı amaçla kullanılmasına karşı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 0637 kararına karşı açılan davada yeni bir süreç başladı.

Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Düzce Valiliğine karşı açılan davayı kabul eden Ankara Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi,  açılan davada uyuşmazlığın çözülmesi için yerinde keşif ve inceleme yaptırılması kararına varıldığı bilgisine ulaşıldı.Keşif ve inceleme heyeti için Ankara Bölge İdare Mahkemesi naip üyesi tarafından res’en atanan keşif heyetine yapılacak itiraz süresi de önümüzdeki günlerde sona eriyor.

Ziraat Mühendisleri Odasının res’en atanan keşif heyeti üyelerine itiraz etmeyeceği de kesinlik kazandı. Keşif heyetinin önümüzdeki günlerde Akçakoca’ya gelerek OSB bölgesinde mütevelli heyeti üyeleri ile birlikte inceleme yapacağı bildirildi.Yaşanan bu son dakika gelişmesine bağlı olarak Akçakoca OSB’nin kurucu ortakları Düzce Valiliği, Akçakoca TSO ve Akçakoca Belediyesi mütevelli heyeti üyelerinin konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirici açıklama yapması bekleniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.