Ceneviz Kalesi´nin Restorasyonu Yıl Sonuna Kadar Bitecek

Ceneviz Kalesi´nin Restorasyonu Yıl Sonuna Kadar Bitecek

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından arkeolojik doğal SİT alanı ilan edilen Akçakoca Ceneviz Kalesi´nde başlatılan restorasyon çalışmalarının sonuna  gelindi.

 

 

Karadeniz ticaret yolunu kullanan gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetimi amacıyla Cenevizliler tarafından inşa edilen kale, yaklaşık 5 yıl önce UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi´ne alınmıştı. Arkeologlar tarafından yapılan kazı çalışmalarında yeni bir giriş kapısı ve tarihi kalıntılar bulunmuştu.  Restorasyon çalışmalarını yürüten firmanın yetkilisi Fatih Sayın, bugün Ceneviz Kalesi´ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Sayın, yaptığı açıklamada, Ceneviz Kalesi´nde önceki çalışmalara ilaveten yürüyüş yolları ve surların restorasyonunun ´Onaylı Proje´ doğrultusunda tamamlandığını söyledi.

 

Bayramdan sonra iki ay içerisinde tüm çevre düzenlemesinin ve seyir teraslarının bitirileceğini de ifade eden Sayın, Kale´nin Burç kısmında da proje revizesinin olduğunu, proje revizyonu olduktan sonra burç kısmını da sene sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.