Kriz Tatlıya Bağlandı

Kriz Tatlıya Bağlandı

Akçakoca Belediyesi ile SEPAŞ Enerji arasında elektrik sarfiyatı faturasına ilişkin yaşanan kriz kurumlar arası diyalogla tatlıya bağlandı.

Kamuoyuna da yansıyan ve tepki çeken kriz olayında, SEPAŞ önemli miktarı geçmiş döneme ait olan elektrik sarfiyat faturasını belediyeden tahsil etmek istedi. Uzlaşma ortamı sağlanmasına imkan tanımadan da belediyeye ait işletmelerde elektrikler kesilmeye başlandı.

Hizmetlerin aksamasına neden olan bu işleme karşılık belediye tarafından da SEPAŞ’ın kullandığı ve ruhsatsız olduğu tespit edilen hizmet birimleri yasal haklar çerçevesinde mühürlendi.  Akçakocalı vatandaşlar da yaşanan bu olaylara kayıtsız kalmayarak sosyal medya üzerinden SEPAŞ’ı boykot çağrısı yaptı.

Tüm bu gelişmeler üzerine SEPAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz ve beraberindeki heyet, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz'ı makamında ziyaret etti. Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda Akçakoca Belediyesinin 4 milyon 300 bin TL’lik  elektrik faturası masaya yatırıldı. SEPAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz faturanın ödenmesi konusunda her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtirken, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise ödeme planı oluşturacaklarını ve bu raporu en kısa sürede SEPAŞ yetkili birimlerine ulaştıracaklarını belirtti.

Karşılıklı görüşmeler sonrası, Akçakoca Belediyesi’ne ait kimi birimlerde kesik olan elektrik yeniden verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.