Akçakoca OSB'nin kaderini belirleyecek olan keşif yapıldı

Akçakoca OSB'nin kaderini belirleyecek olan keşif yapıldı

Akçakoca OSB'nin kaderini belirleyecek olan keşif yapıldı

Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi’nin kaderini belirleyecek olan son keşif çalışması, bugün ilçeye gelen Bakanlık görevlileri, Bölge Mahkemesi hakimi ve üniversite hocalarının içinde olduğu heyet tarafından yapıldı. 

Saat 11.00’de ilçeye gelen keşif heyetinin başında Ankara İstinaf  Mahkemesi’nin hakimi bulunurken, Ticaret Bakanlığından bir, Sanayi bakanlığından bir ve üniversiteden de 3 öğretim üyesi keşif heyeti içinde yer aldı.

Heyetin OSB alanı olan Pirinçlik bölgesinde yaptıkları keşif çalışmasının, yerel ve bölge idare mahkemelerine yapılan itirazlar üzerine yeniden yapılma kararı üzerine hayata geçirildiği öğrenildi. 

Akçakoca’dan bir vatandaşın OSB sürecine yaptığı itiraz üzerine, yerel mahkemeler 2 defa ret yönünde karar vermişti.

Vatandaş tarafından son itiraz Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılmış ve Mahkeme itirazı kabul edip sözkonusu bölgede yeniden keşif yapılması yönünde karar almıştı.  

Keşif heyeti, Pirinçlik bölgesinde yaptığı çalışmanın ardından, bölgeye yakın konumda Akkaya köyüne kadar olan sahada, bazı noktalarda da keşif yaptı. 

Yapılan keşifleri yorumlayan vatandaşlar ise, OSB için alternatif alan araştırmasının da çalışma kapsamında yapılmış olabileceğini belirttiler. 

Yapılan bu keşif çalışmasının sonucuna göre, OSB süreci mevcut yerinde kaldığı yerden devam ederek sürdürülebilir veya başka bir alan OSB alanı olarak değerlemeye alınabilir değerlendirmeleri hakim. 

Çalışmaların sonunda ortaya çıkan raporlar ve ilgililerin yapacakları açıklamalardan sonra OSB sürenin nasıl gelişeceği daha net olarak ortaya çıkacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.