Akçakoca Belediyesine Şok

Akçakoca Belediyesine Şok

Akçakoca Belediyesine Şok

Akçakoca’nın elektrik dağıtım şirketi olan Sepaş, borç gerekçesiyle Akçakoca Belediyesi’nin bazı işletmelerinin elektriklerini kesti.

Edinilen bilgiye göre, Sepaş Belediye’nin son 4 yıldır ödenmeyen elektrik borçlarına karşılık Belediye’nin işlettiği Akçakoca Kahvecisi isimli işyeri ile Merkez camii karşısındaki Fedai Karabıyık Parkı’nın ve bunların yanı sıra farklı bölgelerdeki 4 adet çocuk oyun parkının elektriklerini kesti. 

Toplamda 4 milyon lira elektrik borcu biriken Akçakoca Belediyesi’nin kalbi konumunda olan Değirmenağzı’ndaki hizmet garajının da elektriklerinin kesildiği öğrenildi.

”Sepaş, 4 yıldır neredeydi?”

Önceki dönem belediye yönetiminin 4 yıl boyunca elektrik faturalarını ödemediği, buna karşılık Sepaş yetkililerinin elektrik kesme girişimlerinde bulunmalarına rağmen siyasi iktidarın güç ve nüfuzunun kullanılarak kesme işlemlerine engel olunduğu da edinilen bilgiler arasında.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye, iktidardan farklı bir siyasi partinin yönetimine geçince derhal harekete geçen Sepaş’ın, uzun yıllar ödenmemiş olan  4 milyon tutarındaki elektrik borcu nedeniyle bugün böyle bir işlemi başlatması her kesimin tepkisini çekti.

Üstelik Sepaş’ın elektrik kesme operasyonuna neden olarak da seçimlerin hemen sonraki ay olan Nisan 2019’dan gelen borcu gerekçe göstermesi, uygulamada çifte standart olarak değerlendirildi.

Sırada Arıtma Tesisi mi var?

Sepaş’ın zaman kaybetmeksizin ilçe halkının ve çocukların sıklıkla kullandığı mekanların elektriğini kesmesi, sadece belediye çalışanlarının değil, vatandaşların da tepkilerini çekiyor. 

Biyolojik Arıtma Tesisinin elektriğinin kesilmesi sonucunda Akçakoca’yı bekleyen en korkunç tehlikesinin meydana geleceği salgın hastalıklar olacağı aşikar.

Bu salgın hastalıklar sonucu hastane önlerinde oluşacak çocuk hasta yığılmalarının sorumlusu kim olacak.

Belediye’nin borcu nedeniyle sözde belediyeye ait kurumların elektriklerini kesen Sepaş, asıl cezayı Akçakoca halkına kestiğini ne zaman fark edecek.

Bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmeli

Sepaş’ın geçmiş yıllarda aramadığı hakkını, sözde bu günlerde arar gibi davranıp elektrikleri kesmesi nedeniyle Akçakoca, karanlığa gömülme ve salgın haslaık riskiyle karşı karşıya kalacak.

Sepaş, tüm bu toplum zararına olan uygulamadan vazgeçmeli, Belediye’ye ceza kesmek yerine halkı cezalandırdığının farkına varmalı ve belediye ile yeni bir borç yapılanmasına gitmeli.

Çünkü güvenlik ve hijyen, Belediye ve Sepaş arasındaki bir konu değil, tüm Akçakoca’nın en önemli sorunudur.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.