Yırtık Bayrak Tepki Topladı

Yırtık Bayrak Tepki Topladı

Akçakoca ilçesinde belediyeye ait bayrak direğinde bulunan bakımsız, soluk ve yırtık bayrak tepki topluyor. Akçakocalı vatandaşların yanı sıra tüm Düzcelilerin tepki gösterdiği ve Anayasada yer alan 2893 sayılı kanunda yer alan Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz ibareleri vatandaşlar tarafından yetkililere hatırlatıldı.

 

Akçakoca Belediyesi’nde bulunan dev bayrak dalgalanmıyor adeta parçalanıyor.

Akçakoca Belediyesi’nde bulunan dev bayrağın hali tüm bayrak sevdalılarını üzdü. Türk Bayrağının dalgalanmasına alışkın Düzceliler parçalanan Türk Bayrağı’nın bu şekilde asılı durmasına tepki gösterdi.

 

Bayrak direği yapıp bayrak asmak gelişigüzel yapılan bir şey olmadığını savunan Akçakocalılar, 2893 sayılı Türk Bayrağı kanunu 7. Maddede,"Madde 7 - Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz" denir. Bu kanuna aykırı hareket edenler hakkında kanunda bulunan 8. Madde açıkça "Bu Kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanlar suçları daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde Türk Ceza Kanununun 526 ncı maddesi uyarınca cezalandırılır" ibarelerini ilgili makamlara hatırlattı.

Vatandaşlar ‘Bu ülkenin manevi değerlerinim başında bulunan Türk Bayrağına gerekli özenin gösterilmesini istiyoruz’ şeklinde ifadelerde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.