Akçakoca Festivali Başladı

Karadeniz’in incisi Akçakoca İlçesi’nde 3 gün sürecek Uluslar arası Finduk Festivali başladı. Kortej yürüyüşü ile başlayan festival’de birçok etkinlik tatilcilerin ve halkın  beğenisine sunulacak.
Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nde deniz turizminin başlamasıyla birlikte 3 gün sürecek Uluslar arası Finduk Fest. Festivaline ev sahipliği yapacak. Çuhalı Kapalı spor salonu önünden kortej yürüyüşü ile başlayan festival birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ayrıca Aleyna Tilki, Niran Ünsal gibi ünlü isimler festivalde sahne alacak. Festivalin açılışında bilgiler veren Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz; Finduk Fest. ile birlikte Akçakoca İlçesi’nin Ulusal ve uluslar arası arenada tanıtımının yapılmaya çalışılacağını ayrıca Akçakoca’nın en temel geçim kaynağı olan Fındığını da tema olarak aldıklarını söyledi. Okan Yanmaz ayrıca 80 bin turistin Ramazan Bayramını Akçakoca’da geçirdiğini yaz boyunca turist sayısının fazlalaşmasını beklediklerini söyledi. 
Okan Yamaz; “Akçakoca’nın en temel geçim kaynağı fındık. Bizde Fındığı baz alarak, festival yaptık. Festivalimiz üç gün sürecek. Amacımız İlçemizin kültürel, tarihi değerlerini gelecek nesillere aktarmaktır. Bunun için kalıcı bir festivale ev sahipliği yapmaya çalıştık. 3 Gün boyunca Ülkemizde tanınan isimler Aleyna Tilki, Niran Ünsal gibi isimler sahne alacak. Ayrıca bir çok etkinliklerde düzenlenecek” dedi.
3 Gün sürecek festivalde Kırk yama sergisi, Düzce Fotoğraf Gönüllülerinin çektiği fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi, resim sergisi ile birçok spor etkinlikleri düzenlenecek.

  

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.