Karaburun Sahili Kaderine Terk Edilmiş

Karaburun Sahili Kaderine Terk Edilmiş

Karaburun Sahili Kaderine Terk Edilmiş

Akçakoca ve çevresinde turizm hareketlerinin başladığı 1950'li yıllardan beri, kamp yerleri, çay bahçesi, lokanta ve piknik alanlarıyla eğlence ve dinlenme için her türlü tesise sahip olan Karaburun Plajı, ilgisizlikten can çekişiyor...

 

 Düzce Valiliği başta olmak üzere Akçakoca Kaymakamlığı, İGM üyeleri ve Özel İdare Müdürlüğü’nün görmezden geldiği Karaburun sahili, bölgenin en güzel yerleşimlerinden biri.

Adapazarı ve İstanbul başta olmak üzere, çevre şehirlerden ziyaretçilerin akın ettiği Karaburun plajı, Valilik, İl Genel Meclisi, Özel İdare ve Kaymakamlığın ilgisizliği nedeniyle her geçen gün kan kaybediyor.

Ev pansiyonculuğunun bölgedeki ilk örneklerinin Karaburun’da sergilenmesi ve köy halkının gelirinin azımsanmayacak kısmını turizmin oluşturmasına rağmen Karaburun ile yeterince ilgilenilmemesi, vatandaş üzerinde dışlanmışlık hissi uyanmasına neden oluyor.

Hasan Çavuş Köyü’ne bağlı olması nedeniyle, Karaburun plajının ihtiyaçları muhtar Muharrem Örs tarafından bir süre önce Özel İdare Müdürlüğü’ne iletildi. Geçen zaman zarfında sorunların giderilmediğini söyleyen Karaburun sakinleri, bakımsızlık nedeniyle ilçemizin en güzel köşelerinden biri olan Karaburun plajının bitme noktasına geldiğinden yakınıyor.

TABELALAR DİKİLMEMİŞ

Kaymakamlığın bölgesinde olmasına rağmen, Akçakoca Belediyesi tarafından gönderilen Rip akıntısına karşı uyarı tabelalarının dahi bir köşeye atılmış şekilde çürümeye terk edildiği görülüyor. Oysa Karaburun sahilinin en önemli sorunlarından biri de Rip akıntısı. Can kayıplarının yaşanmaması için Kaymakamlık tarafından görevlendirilen Cankurtaran ekibinin işlerinin kolaylaştırılması bakımından sahil bandına dikilmesi gereken tabelaların bir köşeye atılmış olması yetkililerin ilgisizliğinin göstergesi.

PLAJIN GİRİŞİ MOLOZ YIĞINLARIYLA DOLU

Karaburun plajının girişindeki merdivenler ve çevresindeki moloz yığınları plaja gelen ziyaretçilerin tatilini çileye dönüştüren bir başka unsur. Vatandaşlar, molozların derhal plajdan kaldırılmasını istiyor ama kimseye seslerini duyuramamaktan şikâyetçiler.

İSTİNAT DUVARI ÇÖKMÜŞ

Karaburun sahilinde artık kanıksanan bir başka olumsuzluk ise, çöken istinat duvarları, yerinden oynayan beton tabakaları... Birinin ayağının takılması halinde yaralanmaya yol açabilecek bu görüntüler de yeniden turizm markası olmaya çalışan Akçakoca’mız için hiç hoş değil.

DUŞ TUVALET YETERSİZ

Sahillerimizin bitmeyen problemi, duş ve tuvalet hizmetlerinin istenilen ölçüde verilememesi. Karaburun plajında fazlasıyla görülen bu eksikliğin de Özel İdare tarafından giderilmesi bölge halkının talepleri arasında.

Bizim Akçakoca & ÖZHAN KIZILTAN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.