Proje Çalışması Başladı

Proje Çalışması Başladı

Proje Çalışması Başladı

Şehrin içme suyu  ihtiyacını karşılayan baraj havzasının korunması ve gelecek nesillere miras bırakılması adına Yerel Basın olarak yaptığımız ısrarlı yayınlarımız nihayet meyvesini verdi. Baraja su taşıyan 4 derenin ıslah edilerek baraj etrafında koruma bandı oluşturulmasına karar verildi.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, kentin su ihtiyacının tamamını karşılayan Sarıyayla Barajı ve havzasının korunmasına yönelik çalışmaları bundan böyle  kararlılıkla yürüteceklerini açıkladı.

Haftasonu içme suyu  arıtma tesisini hizmete açtıklarını söyleyen Başkan Okan Yanmaz, bundan sonra ki hedeflerinin Sarıyayla barajına su taşıyan dere yataklarında dinlendirme havuzları ile aşırı yağışların neden olduğu toprak  kaymalarına yönelik erozyonla mücadele çalışması  yapacaklarını söyledi.

BARAJA KUM-ÇAKIL-TOPRAK VE AĞAÇ KÖKLERİ  YIĞAN DERELER ISLAH EDİLECEK

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci ile birlikte Sarıyayla Nazmi Çiloğlu Barajında inceleme yapan başkan Yanmaz,  Sarıyayla barajına su taşıyan 4 dereyi mutlaka ıslah edeceklerini söyledi. Başkan Yanmaz; “ Baraja kum-çakıl-toprak ve ağaç kökleri  yığan derelerin ıslahı için Devlet Su İşleri ve Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa proje hazırlığına başladıklarını, gerçekleştirilecek ıslah çalışmalarıyla hem barajın ömrü uzayacak hem de Akçakocalıların tükettiği su kalitesi daha da yükselecek “ ifadelerinde bulundu.

EROZYON KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ PROJE ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Her türlü kirlenmeye ve dış etkenlere karşı Sarıyayla Havzası ile  barajın korunması için devlet olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Akçakoca Orman İşlete Müdürü Zafer Ekinci, Belediye Başkanı Okan Yanmaz ile birlikte baraj havzasında incelemelerde bulunduktan sonra kısa bir açıklama yaptı. Baraja su taşıyan Hasan deresi, Çorak deresi, Kırkharman deresi ile Kolderenin ıslah edilmesi için çalışma başlattıklarını söyleyen Ekinci; “  4 dere yatağına setler ve dinlendirme havuzları yapılacak, Akçakoca Belediyesi, Devlet Su İşleri ve Orman İşletmesi olarak erozyonla mücadele kapsamında Barajın ve havzanın korunması amacıyla gerçekleştirilecek ıslah projesi sayesinde hem baraj tabanının kum-çakıl-toprak ile dolması önlenecek ömrü uzayacak”  ifadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.