Baraj Havzası Ağaç Kesimine Kapatılıyor

Baraj Havzası Ağaç Kesimine Kapatılıyor

Baraj Havzası Ağaç Kesimine Kapatılıyor

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz,  Tarım ve Orman Bakan Yardımcı Fatih Metin ile yapılan görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirterek, Sarıyayla baraj havzasının ağaç kesimine kapatılacağını söyledi.

KORUMA HAVZASI OLACAK

Akçakoca’ya içme ve kullanma suyu sağlayan Sarıyayla  Baraj Gölünün su kalitesi ve miktarının korunması, iyileştirilmesi, kirlenmesinin önlenmesi ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması için Tarım ve Orman Bakan Yardımcı Fatih Metin ile görüşen  Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz müjdeyi verdi.  Sarıyayla havzası koruma altına alınacak, baraj çevresi Orman Üretim alanı olmaktan çıkarılacak.

BAKAN YARDIMCISI İKNA EDİLDİ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya giden Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz,  Fen İşleri Müdürü Yasin Efe ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Fatih Metin ile görüşen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Sarıyayla Baraj havzasında  orman kesiminin durdurulması ve havzanın koruma altına alınması için Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i ikna ettiklerini söyledi.

FATİH METİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Okan Yanmaz tarafından hazırlatılan Sarıyayla Barajı havzasının dünü ve bugünü dosyasını inceleyen Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Orman Bölge Müdürü ile Devlet Su İşleri Düzce şefliğini arayarak havzanın bir an önce koruma altına alınması, baraja su taşıyan 4 derenin ıslahı için projelerin hazırlanması talimatı verdiğini söyledi. Yapılan görüşmede, Baraj havzasının orman üretim alanı olmaktan çıkarılmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Yanmaz, ilgi ve alakasından ötürü Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e bütün Akçakocalılar adına teşekkür etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.