Vali Dağlı Uyardı

Vali Dağlı Uyardı

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada kutlama maksadıyla havaya ateş açılmasının ölüm, yaralanma gibi çok önemli sonuçlara yol açabildiği vurgulandı. 

Özellikle son dönemde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımları da dikkate alan Valilik kamu çalışanlarının bu eylemi gerçekleştirmesi halinde haklarında disiplin işlemi başlatılacağını duyurdu.

 

MUTLU ANLARIMIZ HÜZNE DÖNÜŞMESİN

‘Mutlu Anlarımız Hüzne Dönüşmesin’ sloganı ile başlayan açıklamada bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi organizasyonlar sırasında meskûn mahallerde ateşli silahlarla havaya ateş açıldığı ve yaralama, ölüm olaylarının meydana geldiği belirtilerek “Bazı organizasyonlarda kamu görevlileri tarafından da ateşli silah ile havaya ateş açıldığı, havaya açılan ateş sonucu vatandaşlarımızdan yaralananların olduğuna dair sosyal medyada paylaşımların yer aldığı, basın yayın organlarında buna benzer haberlerin yayınlandığı görülmektedir. Valiliğimizce kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması çerçevesinde meskûn mahallerde havaya ateş açılmasının önlenmesi bu çerçevede yaralama ve ölüm gibi istenmeyen olaylara meydan verilmemesine yönelik tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir” denildi.

 

KOLLUK KUVVETLERİNE ÖZEL UYARI

Alınan tedbirler ve bu eylemi gerçekleştirenlere uygulanacak cezalar hakkında da bilgilerin verildiği açıklamada özellikle kolluk kuvvetlerine özel bir parantez açılarak “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla “Ateşli Silahlarla Havaya Ateş Açılması” konusunda Valiliğimizce Genelge yayınlanmış olup “Organizasyonlarda silahla ateş açtığı tespit edilen kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemleri başlatılmaktadır. Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bulunan kolluk görevlileri ihbar, tutanak altına almak ve müdahale yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarında soruşturma açılacaktır. Açık alanlarda yapılacak etkinliklerde; farkındalık oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığımızca hazırlanan afiş örneklerinin, organizasyon sahiplerince tüm katılımcıların görebileceği bir şekilde alanlara asılması sağlanacak, önleyici tedbir ve denetimler kolluk kuvvetleri ve mülki idare amirlerince aralıksız sürdürülecektir. Muhtarlar bölgelerinde bu durumun olduğunu öğrendiklerinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Telafisi mümkün olmayan üzücü durumların yaşanmaması için her türlü organizasyonda silahla ateş açarak kutlama yapılmasının önlenmesi hususunda, vatandaşlarımızın alınan tedbirlere riayet ederek, görevli kolluk güçlerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz” şeklinde açıklama yapıldı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.