KALDIRIM PARKLARINA SAVAŞ AÇTILAR

KALDIRIM PARKLARINA SAVAŞ AÇTILAR

Düzce Belediyesi zabıta ekipleri kaldırımlara ve engellilerin ulaşımını engelleyecek şekilde park eden sürücülere karşı savaş açtı. Şehir merkezinde yapılan  denetimlerde usulsüz park eden araçlara ceza uygulayarak , ceza makbuzlarıyla birlikte araçların camına birer açıklayıcı broşür koydular.

 

 

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bugün belediye önünden başlayarak şehir merkezinde kaldırım işgallerine karşı denetime çıktılar.

6 ekip ve toplam 50 kişiden oluşan ekipler, özellikle kaldırımlara ve engelli vatandaşların geçişini engelleyecek şekilde araçlarını bırakan sürücülere denetim uyguladılar.

Ekipler  araçlarını rast gelen park eden sürücülere cezai işlem uyguladı. Ayrıca usulsüz  parklanmaların önüne geçmek için hazırlanan broşürleri de cezai işlem uygulanan araçların camlarına iliştirdiler.

 Zabıta ekipleri ayrıca trafiğe kapalı olan İstanbul Caddesi üzerinde ise Motosikletle dolaşan sürücülere de uyarılarda bulunarak, ceza uygulayıp ve broşür dağıttılar.

Diğer yandan zabıta ekipleri denetimler esnasında vatandaşları da bilinçlendirmek amacıyla kafelerde ve restoranlarda da yine broşürler dağıtarak, vatandaşlara park konusunda bilgilendirmede bulundular.

Yapılan denetimlerde ilgili olarak bilgi veren Zabıta Komiseri Özgür Kaya, usulsüz parklanmalara karşı önce broşür ile bilgilendirme yaptıklarını daha sonra ceza uyguladıklarını söyledi.

Kaya, ?Düzce Belediyesine gelen yoğun şikayetler üzerine bir çalışma yaptık. Çalışmada şehir merkezinde hatalı park eden araçları tespit ederek uyarılarda bulunduk Uyarılarımıza uymayan sürücülere ceza uyguladık. Ancak ceza uygulamadan önce sosyal belediyecilik gereği önce broşürlerimizi dağıttık. Broşürlerimizi dağıttıktan sonra cezai işlem uyguladık. Şu ana kadar 5 bin adet broşür dağıtımını yaptık. Broşür dağıtımına devam ediyoruz. Yayalarımızın ulaşımını engelleyen ve engelli vatandaşlarımızı da sıkıntıya düşüren araçlarla ilgili uygulamalarımızın yapmaya devam ediyoruz? dedi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.