Dolandırıcılara dikkat edin!

İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü yaşlıların sokağa çıkma yasağının gelmesiyle birlikte kötü niyetli kişiler yine fırsattan yararlanmak için ortaya çıktı. Evinde kalan ve ihtiyaçlarının polis ekipleri tarafından karşılanacağı belirtilen yasak sonrası kötü niyetli kişiler, kapıları çalarak polis olduklarını ve ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyleyerek yaşlı insanları suistimal etmeye çalışıyor. Yetkililer ise polisin ancak yaşlıların kapılarına 112 veya 155 hatları arandığında ve ihtiyaçları bildirildiğinde geleceğini ifade ederek, kapıya her polisim diye gelene güvenilmemesini istiyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından Korona virüs salgınının önüne geçebilmek için 65 yaş ve üstü yaşlıların sokağa çıkmasını yasaklayan genelge yayınlandı. Genelgeye göre ise evinde kalan ve sokağa çıkamayan, kimsesi de olmayan yaşlıların alışveriş ihtiyaçları ise 155 veya 112 hatları arandığı takdirde polis ekipleri tarafından yapılacak.

Bu durumu fırsat bilen kötü niyetli kişiler, yaşlıların kapılarını çalıp kendilerini polis olarak tanıtarak dolandırmaya çalışıyorlar. Yaşlı insanlara polis olduklarını ve ihtiyaçlarını alacaklarını söyleyerek, paralarını alan dolandırıcılar daha sonra kayıplara karışıyorlar.

POLİS SİZ ARAMADAN KAPINIZA GELMEZ

Yetkililer ise vatandaşları kötü niyetli dolandırıcılara karşı uyararak polis ekiplerinin yaşlı vatandaşlar 155 ve 112 acil hattını aramadan gelmeyeceklerini, istek üzerine kapıya gelen polislerin ise ya resmi polis üniformasıyla geleceğini yada polis kimliğini mutlaka göstereceklerini ifade ederek; “Vatandaşların kapılarına giden sivil giyinimli kişilerden polis kimliğini göstermelerini istesinler. Böylece kötü niyetli dolandırıcılara karşı vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını istiyoruz” diye konuştular.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.