Tanju Özcan İlk Vaadini Yerine Getirdi…

Tanju Özcan İlk Vaadini Yerine Getirdi…

31 Mart Mahalli ve Yerel seçimleri sonrası göreve başlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçim vaatlerinden biri olan Suriyelilerle ilgili olarak ilk adımını attı.

 

Bolu Belediye Başkanlığı’na Cuma günü oturan Tanju Özcan, seçim vaatleri arasında yer alan konularla ilgili çalışmalarına başladı. Seçim döneminde Bolululardan gelen talep üzerine Suriyelilere iş yeri açma ruhsatı ve ayni-nakdi yardım yapılmasını yasaklayacağını açıklamıştı.

 

Göreve gelir gelmez durum değerlendirmesi yapan Tanju Özcan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne talimat vererek Suriyelilere ayni ve nakdi yardım yapılmasını yasakladı. Özcan tarafından talimatta, “Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Türk Kızılay’ı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Sosyal Uyum Yardımı’ adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim” ifadelerine yer verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.