ÖĞRENCİLERE ÖRNEK OLMAK İÇİN SİGARAYI BIRAKIYORLAR

Sigara ve madde bağımlılığı ilkokul seviyesine düştü. Uzmanlar aileler bağımlılık konusunda uyarıyor. Bir güzel örnek de Kadıköy Atatürk fen lisesi eğitimcilerinden geldi. Öğrencilere sigara içmeyin diyen öğretmen ve okul yönetimi, sigarayı bıraktı.

Sigara kullanımıını azaltmak için yapılan düzenlemeler ve yayınlanan kamu spotlarına karşın, araştırmalar sigara ve made bağımlılığı yaşayan ilkokul seviyesine indiğini gösteriyor. Okul müdürü Akif Başak, çocukları boş bırakırsanız, orayı kötü bir şey mutlaka doldurur. Sigarada bu kötü alışkanlıkların başında geliyor uyarılarında bulunuyor

Örnek olmayınca nasihat tesir etmiyor. Okul öğretmenlerinden Hamdi Akbaba Rol model olma eğitimde de, dinimizde de yeri olan önemli bir uygulama. Yapılmadığında ise ne yazık ki tüm öğütler kuru bir tavsiye olarak kalıyor. Okul öğrencilerinden Zeynep Öztürk ise hocalarımız bize yapmayın dedikleri davranışları kendileri yapınca söylediklerinde samimi olmuyorlar diyerek öğretmenlerinin sigarayı bırakmalarının ise örnek olduğunu beilrterek bu tutuma olan memnuniyetini dile getirdi.

Okul çevresinde de iyi ilişkiler kuran Akif Başak, mahallenin okulun ihtiyaçlarını karşılamaya gönüllü yardım ettiğini belirtiyor.Bazen okulun boyanmasına yardım ediyorlar, bazen kapıda nöbetçilik yapıyorlar. diyen okul müdürü aynı zamanda okul çevresindeki kişileri de sigarayı bırakma konusunda ikna ediyor. Bu şekilde 25 yıldır içtiği sigarayı bırakan çevre sakınlerinden Hilmi Ekici 58 Ben Akif hocama minnettarım günde 2 paket içiyordum. sayesinde sağlığımı yeniden kazandım...diye konuştu....Sevgi saygı ve hürmetlerimle Burhan Tutkun.......                                                            


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.