KISKANMAYALIM.....SAHİPLENELİM

Bugün sevgili gençlere toplumumuzun en büyük sorunlarında biri olan UYUMSUZLUK tan bahsedeceğim.


Son yıllarda çevremizde ve toplumumuzda çok sık görülen aile ve eş ayrılıklarının sebebini, adını AŞIRI GEÇİMSİZLİK koyduğumuz beden ve ruh uyumsuzluğudur. aşırı kıskançlıktır. SEVEN İNSAN KISKANIR. ama aşırı kıskançlık güvensizlik ailelerin yıkılmasının en büyük sebebidir.

 

Sevgili gençler....Yaradanımız Dünyayı ve kainatı o kadar düzenli yaratmışkihayret etmemek mümkün değil. Bütün canlıları çift cinsiyetli erkek ve dişi yaratmış doğanın düzenini bekasını sağlamıştır.

 
Bir dişiyi bir erkeğe bir erkeği bir dişiye yetecek kadar mükemmel yaratmıştır.


MEVLAM GÖRELİM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.

Dostlarım...Ruh ve beden uyumsuzluğu varsa, eşler bir birini anlamıyor mutlu ve tatmin edemiyorsaen uygunu çoluk çocuk olmadan medeni bir şekilde dost gibi ayrılmak o defteri bir daha açmamaktır.


Ayrılıkların en büyük acısını ızdırabını maalesef ÇOCUKLAR YAŞIYOR. canımızın parçası olan Dünyanın en güzel serveti olan evlatlarımızı ömür boyu üzmeye üvey anne ve baba merhametine terk etmeye ve ömür boyu onları GARİP bırakmaya hakkımız varmı.

Dostlarım...mutlu olmak mutsuz olmaktan daha kolay.İnsana huzur veren mutlulk veren sevgi aile içinde toplum içinde çok önemli. YUNUS EMRE.....SEVELİM SEVİLELİM DÜNYA KİMSEYE KALMAZ diye boşuna söylememiştir.
Sevgi kuş gibidir. Kuşu avucunda çok sıkarsan ölür. Çok gevşek bırakırsada uçar gider.

Mevlam Dünyayı kurallar üzerine kurmuştur. Kurallarına uyan yapınız dediğini yapan yapmayın dediğini yapmazsak toplumda ve ailemizde huzurla yaşar sevilen ve saygı duyulan bireyler oluruz.


Sevgili peygamberimiz evleniniz çoğalınız ben öbür alemde ümmetimin çokluğuyla övünürüm buyurmuş EVLİLİK şartıyla kadın erkek ilişkilerini CİNSELLİĞİ mubah kılmıştır.


Maalesefcinsellik toplumda konuşulamaz tartışılamaz bir tabu olarak görülmüş evlenecek gençlere büyükleri tarafından gerektiği gibi anlatılmadığından cinsellik günah yaklaşılmaz bir tabu hareket olarak gösterildiğinden evlenecek gençler hiç bir şey bilmeden mutluluğu tatmadan maalesef boşanmak durumunda kalmışlardır...

 

Sevgili gençler...Yazımın başlığını ----KISKANMAYIN SAHİPLENIN diye yazdım. 
Lütfen deneyin birbirinize sarılın.mutlu edin mutlu olun. herşeyi birbirinizde bulun yaşayın. o zaman bir olacak birlik olacak aranıza üçüncü kişiyi sokmayacaksınız. YUVALARINIZ CENNET BAHÇESİ OLACAKTIR. 


Varmısınız gençler birde bu yolu deneyin Göreceksinizcennewtin yolunun mutluluktan geçtiğini.


İki gönül bir olursa samanlık seyran olur.


AÇ KÖPEK FIRIN YIKAR.....SEVGİYE İLGİYE AÇ İNSAN YUVA YIKAR


Sevgi saygı ve hürmetlerimle Burhan Tutkun 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.11.2023
20:48

Türkiyemizin aile yapısında kanayan bir yaraya temas ederek herkesin anlayabileceği bir üslupla izah ettiniz kaleminize sağlık size sağlık olarak huzur olarak dönsün dilerim inşallah

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,85
Ruhi kap
20.09.2019
23:25

Sevgili Burhan abicim, Yazinizla evlilik ici kadin, erkek iliskilerine ve evliligin hangi sartlarda huzur ve mutluluk icinde yürüyebilecegine dikkat cekmissiniz. Cok begendim, cok güzel anlatmissiniz, cok yön gösterici bir yazi olmus. Özellikle de evlilikte ruh ve beden uyumunun önemine dikkat cekmissiniz, ben de ayni fikirdeyim. Ben buna ten ve kimya uyusmasi diyorum. Bence evlilikte cinsellik cok önemli, hatta en az %70 diyebilirim. Ten uyumu kari ve kocanin birbirine daha cok yakin olmalarina , birbirlerini miknatis gibi cekmelerine sebebiyet verir. Biraz da fikir ve düsüncelerde yakinlik olursa uyum ve gecinme cok daha kolaylasir, evlilik hayati huzur ve mutluluk icinde yürür. Ama siz bunlari yazinizda zaten en güzel sekilde anlatmissiniz. Böyle güzel yazilarinizla engin düsüncelerinizden bizlere faydalanma imkani verdiginiz icin coook tesekkür ederiz, saglicakla kalin.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%76,92
Hüseyin Ali Turam


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.