YAKMAYIN YIKMAYIN,BÖYLE VATAN ZOR BULURSUNUZ

Sevgili dostlarım. Bizim gençliğimizde Türkiye de olduğu gibi Düzce mizde de Laz, Çerkez, Tatar, Boşnak, Arnavut, Roman ve KÜRT köyleri mahalleleri vardı. O zamanlar etnik milliyetçilik yoktu.


Düğünlerimizi birlikte yapar cenazelerimizi birlikte kaldırır KIVANÇTA VE TASADA bir olurduk....


Şair --Bir zamanlar maziye bak ne kadar şendik---diyerek ejdadımızın Dünyanın dörtte üçüne sahip olduğu O İHTİŞAMLI,azemetli, adaletli, kudretli devirlerimize olan hasretini dile getiriyor.


Ecdadımız o devirde Dünyanın neresinde zulüm, adaletsizlik, düzensizlik, olursa oraya kudret ve azametiyle adalet ve düzeni getirir NUS İLE USLANMAYANI ETMELİ TEKDİR, TEKDİR İLE USLANMAYANIN HAKKI kÖTEKTİR diyerek gerekirse derslerini verir gücünü gösterirdi.


Dostlarım BİZE NE OLDU o ihtişamlı günlerden bugünlere nasıl geldik. Dünyanın dörtte üçüne sahip iken kaşımızı çattığımızda apdestleri kaçanların nasıl oyuncağı olduk.


Viyana kapılarına kadar giden sınırımız neden Anadolu ya sıkışacak duruma geldi. Avuç içi kadar vatanımızı bize neden çok görüyor, onu da elimizden almak için bizi birbirimize düşürmeye kırdırmaya çalışıyorlar. 


Yıllardır çalışmamıza, mücadelerimize rağmen Avrupa birliğine almıyor gelişmemizi istemiyorlar.


Dostlarım şimdi ibret alma, kendimize gelme, birleşme, kaynaşma zamanıdır. 
Türkü Kürdü, Çerkesi, Lazı, Tatarı, Arnavutu, Boşnağı, Romanı bir bayrak altında vatanımıza sahip çıkma dostumuz olmayanlara gücümüzü birlikteliğimizi gösterme zamanıdır.


İç ve dış düşmanlarımızın tuzağına düşmeyelim. Vatanımızın doğusuyla, batısıyla, kuzeyi, güneyiyle aynı imkanlara ve refaha sahip olması için birlik ve beraberliğimizi koruyalım.


İstanbul da, Ankara da, İzmir de, Antalya da insanlar nasıl yaşıyorsa Diyarbakır da, Kars ta Şırnak ta Adıyaman daki vatandaşımız da öyle yaşasın. 


Herkes bölgesinde, evinde doysun, göç etmek zorunda kalmasın.


Akan kardeş kanını durduralım. Şimdiye kadar TERÖR belasına giden bilyar dolarlarımız Türkiye miz ve geri kalmış doğu ve güneydoğu bölgelerimizin kalkınmasına ve refahına harcayalım. 


Batı da nasıl eğitim öğretim görüyorsa doğudaki vatandaşımda ayni eğitimi görsün medeniyyetin niymetlerinden yararlansın. 


Kızımızda, erkeğimizde okusun Dünyanın gerisinde kalmasın.


KARDEŞLERİM. Ateşe benzinle gidilmez suyla gidilir. 


Hükümetimizin başlattığı barış çabalarına uzatılan zeytin dalına, salıvermek istediği güvercinlere lütfen sizde katılın.


Birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyen iç ve dış düşmanlarımza fırsat vermeyelim.
Genç fidanlarımızı kurutmayalım, Evlatları yetim, hanımları dul, ana babaları evlat acısıyla yaşatmayalım.


Askerimizi polisimizi şehit eden jandarmama silah sıkan vatanıma taş atan yüzü ve vicdanı kapalılara müsamaha etmeyelim.sahip çıkmayalım.


BU TERÖR VATANINA İHANET EDEN OĞLUDA OLSA KORUMAYANLARIN FEDAKARLIĞIYLA BİTER.


Bir avuç soysuzun oyuncağı olup rahatımızı bozmayın.

 
BAŞKA TÜRKİYE YOK....BULAMAZSINIZ TÜRKİYEDEN GÜZEL VATAN....


Bayrağı, vatanı, dini, kıblesi bir olan cennet yurdumuzda hep birlikte insan gibi kardeş gibi yaşayalım.


KÜRT KARDEŞİM SİZ İSTERSENİZ TERÖR ALTI AYDA BİTER.
SİZ YÜRÜYÜN YOLA GİRİN DEVLETİM DE SİZE KOŞARAK GELSİN....

 

YAKMAYIN YIKMAYIN BÖYLE VATAN BULAMAZSINIZ....


Sevgi saygı ve hürmetlerimle.

 

Burhan Tutkun 16 aralık 2015....


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.