Koloğlu'ndan Gündem Programında Özel Açıklamalar

Koloğlu'ndan Gündem Programında Özel Açıklamalar

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Gündem Programınına konuk oldu. Önemli açıklamalarda bulunan Koloğlu, Cumayeri’nin sorunlarını çözdüklerini yeni projeleri de bir yandan hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.

Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Gündem programının bu haftaki konuğu Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu oldu.  Koloğlu, Düzce TV ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Cumayeri’nde yapılacak olan baraj ile ilgili yaptığı açıklamada riski en aza indirmek için çalışmaların yapıldığını söylerken, iskan sorunlarının da çözüme kavuşturmaya başladıklarını dile getirdi.

 

Mustafa Koloğlu yaptığı açıklamada, ‘ Efsane şöyle 5-10 yıl bu iş bitmez diye bir söylem vardı. Tamamen su kaçırıyor, bitti bu iş diye. 14. Bölge Müdürlüğünün bugün ifade ettiği şekilde söyleyeyim. Normalde bu derz ile alakalı sıkıntı ciddi bir sıkıntı değil. Ancak suya İstanbul’un ciddi anlamda ihtiyacı olmadığı için riski sıfıra indirmek için bir çalışma yapıyoruz ve bunun bir yıl içerisinde biteceğini söyledi. Dolayısı ile sahada söylenenler ile bizim duyduklarımız da öyleydi. İşte bu iş 10 yılda bitmez diye bir söylem vardı. İşte ona bir değinmek istedim. İskan durumu şu anda Cumayeri’nde biz seçim esnasında ev ziyaretleri yaptığımızda bazı müteahitlerin yapmış olduğu işler ile alakalı sıkıntılar vardı. Bizde bununla alakalı bu meseleyi hep birlikte çözeceğimizi iletmiştik. Müteahit ve bu konu ile ilgili sıkıntı yaşayan insanlar hep birlikte bir araya gelip çözüm üreteceğimiz konusunda bir söylemimiz olmuştu. Bunu geçenlerde yaptık. Müteahitimizinde katıldığı, 150-200 kişinin katıldığı bir ortamda sorunları masaya yatırdık. Bu işi nasıl çözebiliriz konusunda, kim neler yapmalı konusunda bir değerlendirme yaptık. Bizim teknik arkadaşlarımızda oradaydı. Şu anda bu iskanları vermeye başladık. Bildiğim kadarıyla Cumayeri’nde 300’ün üzerinde konutta sıkıntımız var. Biz iskan vermede şu anda 70’i geçtik. 3 katlı olanlar ile ilgili çözümler üretiyoruz. 4 katlı olanlar ile ilgili de çözümlere devam ediyoruz. Bu konuda hem müteahit hem biz hem de vatandaşların ortaklaşa bir şekilde gayretleri ile çalışmamız var. Bunu çözüyoruz’ dedi.

 

Bahçelievler projesini hayata geçireceğiz

 

Cumayeri’nde kanalizasyonda ciddi bir sorun olmadığını yeni yapılan yapılarla da sorun olmadığını dile getiren Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Bahçelievler projesi adını verdikleri bir projeyi hayata geçireceklerini, bu evlerde yapı kat sayısının minimum 1.5 maksimum 2 kat olacağını dile getirdi. Koloğlu şöyle devam etti: ‘ Kanalizasyonumuz tam derken ciddi bir sıkıntımız yok. Bu bütün işler çözülmüş anlamında değil tabi. Ana arterlerde ciddi bir sıkıntımız yok. Arka kısımlara doğru açılan imarlar var ama kanalizasyon planlaması yapılırken 40-50 yıllık bir plan yapılır o plan üzerine gidilir. Şu anda ciddi bir sıkıntımız yok. Katla alakalı meseleye gelince bizim önceki dönemimizde mesela 3 kattı maksimum. Bizden sonraki dönem de bu 4 kata çıkartıldı. Cumayeri deprem bölgesi ama meclis kararı alındı. Şu anda 4 olarak devam ediyor. Ama biz bununla alakalı bir özendirme projesi diyelim. 50+1 projemizin içerisinde Bahçeli evler diye bir projemiz var. İnşallah kent konseyi ile belirleyeceğimiz bir alanda imara kısıtlamalar getireceğiz. Mesela normalde ayrık nizam dediğimiz yerlerde yüzde 40 imar veriyoruz. Mesela oralarada yüzde 15, yüzde 20 gibi daha az imara vereceğiz ve kat sayısı 1.5 veya 2 ile sınırlandıracağımız özel bir bölge oluşturup yeşil alanı daha fazla içerisinde daha az katlı bir alan belirleyip oraya Bahçelievler projesi diye bir projemiz var. İnşallah bunuda hayata geçireceğiz. ‘ dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
16.10.2019
21:59

Cumayèrde.cevrik.mah.lesi.var.bugüne.kadar gelen hiçbir başkan CEVRIK le alakalı çalışma yapmadı insanların çoğunun tapusu yok 'nden ilglenilmiyor

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,55
Izleyici


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.