Acil Durumlarda İlk Yardım Nasıl Yapılır?

 İlk yardımın amacı, meydana gelebilecek herhangi bir kaza ya da olay sırasında yaralanan kişilere, sağlık ekipleri gelene kadar kazazedenin yaşaması için yapılan müdaheledir. İlk yardım çoğu zaman, kazazedenin iyileşmesini sağlamak için yapılsa da, kaza anındaki durumunu korumak veya daha kötüye gitmesini engellemek içinde uygulanabilen teknikler zinciridir.Kaza sırasında yapılacak olan ilk yardımda, dikkat etmemiz gereken iki husus vardır. Bunlardan ilki, kazazedeninbilinç kontrolü, solunum düzeyinin tetkiki ve kalp atışının ne durumda olduğunun kontrolüdür. İkincisi ise, kaza anında aldığı darbelerde sonucunda oluşan kırık ya da çıkığının tespiti, (varsa) kanamaların tespiti ve yine bilinç tespiti adı altında yapılacak olan sorulara ne şekilde cevap verebildiğinin kontrolünü yapmaktır.

Sağlık ekipleri olay yerine gelene kadar, kazazedenin mevcut durumunu korumak hayati önem taşımaktadır. Çünkü, eğer öldürücü bir darbe almışsa bu darbeyi en az hasara indirebilmek için yapılacak iyileştirmeler ciddi oranda hayat kurtarabilmektedir. Bunlara en basit örnek ise; vücutta meydana gelen kesik ve bu kesik sonucu meydana gelen kanamayı durdurmak kazazedenin hayatını kurtaracak bir hamle olacaktır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.