Adaylardan Kredi Talebine Eleştiri

Dün akşam belediye meclis toplantısını izleyen MHP Adayı Erdoğan Bıyık ve İYİ Parti- CHP Adayı Ömer Küçük, belediyenin bir kredi talebinde daha bulunmasını eleştirdiler. Bıyık, “ her zamanki gibi borcu borçla kapatıyorlar” derken, Küçük ise, “ Tüm uyarılarımıza rağmen hala har vurup harman savuran bir zihniyet şeklinde konuştu.

Belediye meclisi Mart ayı birinci birleşimini dün akşam Belediye Başkanı Dursun Ay başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının gündem konularından biri 10 Milyon TL’lik kredi talebiydi.

Belediye gelirlerinde meydana gelen düşüş nedeniyle piyasa ödemelerinde zorluk yaşanmaması amacıyla , İller Bankası’ndan alınacak teminat mektubu karşılığı 10 Milyon liralık kredi talebinde bulunulması ve Başkan Ay’a yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesinin okunmasının ardından MHP’li meclis üyesi Murat Özsoy söz aldı.

Özsoy, Şubat ayı birleşimlerinde meclisin 5 milyon liralık borçlanma için yetki verdiğini hatırlatırken, “ O zaman niçin 5 milyon talep ettiniz diye sorduğumuzda, işçi maaşları için talep edildiğini , seçim süresi geçinceye kadar işçi maaşlarının bu şekilde ödenmesi gerektiğini söylemiştiniz. Bu kez görüyoruz ki 10 milyon olarak geliyor, ya hesaplamamızı iyi yapamadık, öngöremedik, işçi maaşları artıyor mu aydan aya” dedi ve bu konuda bilgi verilmesini istedi.

Başkan Ay, kredi talebi ile ilgili bilgi verirken, daha önce alınan 5 milyon liranın yetmediğini, hem piyasa borçları hem de işçilerin maaşlarının düzenli ödenmesi için 10 milyon liralık kredi talep edildiğini bildirdi.

Özsoy, bir öneride daha bulundu, işçilerin maaş tutarının  5 milyon lira olduğunu söyleyerek, kredinin 10 yerine 5 milyon olarak talep edilmesini istedi.

Kredi talebinin komisyona havale edilmeden meclisin oylamaya sunulmasına MHP üyeleri  aceleci davranılıyor gerekçesi ile itirazda bulunurken, 10 milyon liralık kredi talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıya katılan MHP Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık ve İYİ Parti CHP Başkan Adayı Ömer Küçük de toplantıyı izledi. Toplantı sonrası açıklama yapan 2 aday da, belediyenin çok borcu varken  görev süresi sona eren meclisin bir kez daha borçlanmasını eşletirdiler.

DÜZCE’YE YAZIK EDİYORLAR

Meclis toplantısı sonrası açıklamada bulunan İyi Parti ve CHP Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, meclisin son toplantısını onore ve teşekkür etmek amacıyla katıldıklarını söyledi.

Küçük, “ Düzce’ye yazık ediyorlar” diyerek, kredi talebi ile har vurup harman savurmaya devam edildiği belirtti.

Toplantıyı sonuna kadar izlemek istediklerini ancak ilk maddenin kredi talebi olmasına şaşırdıklarını söylerken, “ Yüklü bir kredi talebi, bu kadar borçlu bir belediyede kredi talebinin sadece personeli ilgilendiren işçiyi ilgilendiren kısmı kadar ki çok teşekkür ediyorum MHP’li arkadaşlarımız bu yönde talepte bulundular. Ama diğer arkadaşlarımız buna karşı çıktılar. Personel ücreti kadar olsaydı biz şu an meclis salonunda oturuyor olacaktık. Tüm uyarılarımıza rağmen hala har vurup harman savuran bir zihniyet. Hala seçim yatırımı için kendisine kaynak arayan bir zihniyet bizi üzdü açıkçası. Düzce’mize yazık ediyorlar.” Dedi.

GİDERAYAK BAZI ÖDEMELER Mİ YAPACAKLAR?

MHP Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık da, 10 milyonluk kredi talebini eleştirdi. “ Düzce Belediyesi her zamanki gibi borcu borçla kapatmaya çalışıyor” dedi.

Personel giderleri için kredi çekildiğini söyleyen Bıyık, “ Önümüzdeki dönem bakacağız, nelere harcamışlar, niye 10 milyon çekmişler, çünkü 5 milyon personel maaşı. Acaba bu 10 milyonla giderayak bazı ödemeler mi yapacaklar. Belediye başkanına yakın olan ticari işletmelerin borçlarını mı ödeyecekler onları inceleyeceğiz. Sıkıştığınız zaman tabi ki kredi çekersiniz, belediyenin kredi çekmesi anormal değil ama 5 milyon olan işçi maaşlarının üzerine 10 milyon çekerseniz bunu bir araştırmak lazım.” Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
5.3.2019
17:50

Düzce bu fırsatı iyi değerlendirmeli! Bu denetimsizlik bitsin, Düzce’nin kaynakları Düzce için kullanılsın istiyorsak Ömer Küçük, Başkan olmalı! Erdoğan Bıyık da Faruk Özlü de eski düzenin devamı olur! Küçük, başkan olduğunda zaten ak parti iktidarı tepesinden inmeyeceği için, Düzce halkı bir hizmet görür. Yoksa aynen ağlamaya devam

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,66
Ali yılmazy


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.