Artık Jandarmanın Denetiminde

Artık Jandarmanın Denetiminde

D- 655 Akçakoca Düzce Kara yolu ile Akçakoca - Alaplı arasındaki trafik denetimi İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçti.

Akçakoca'nın büyük metropollere bağlayan D- 655 Karayolu, Dadalı köyü mevkiinde bulunan Bölge Trafik Denetleme İstasyonu,  Trafik Jandarma karakoluna dönüştürüldü.

Akçakoca'nın başta Ankara ve İstanbul gibi metropoller olmak üzere, Anadolu'nun her tarafına ulaşımında ana arter görevi yapan, bir bölümü Ereğli-Akçakoca arasında kalan D-655 yolunda denetleme işlemlerini bundan böyle Akçakoca  Jandarma Trafik teşkilatı bakacak.

Jandarma komutanlığından yapılan açıklamada; “Jandarmanın genel olarak görev ve sorumluluk alanı; Polis görev sahası dışı olup, bu alanlar il ve ilçe belediye hudutları haricinde kalan veya polis teşkilatı bulunmayan yerlerdir. Ancak, belediye sınırları içinde olmakla birlikte hizmet gerekleri bakımından uygun görülen yerler, Jandarmanın görev ve sorumluluk alanı olarak tespit edilebilir.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 8. Maddesi gereğince, Trafik zabıtasının bulunmadığı veya yeterli olmadığı yerlerde polis; polisin ve trafik teşkilatının görev alanı dışında kalan yerlerde de jandarma, trafik eğitimi almış subay, astsubay ve uzman jandarmalar eliyle yönetmelikte belirtilen esas ve usullere uygun olarak trafiği düzenlemeye ve trafik suçlarına el koymaya görevli ve yetkili kılınıyor.

Bu bağlamda 12 Kasım 2019 günü saat 00.00 itibari ile Akçakoca -Alaplı D- 010.05 devlet karayolu ve D- 655 Akçakoca-Düzce yolu, Akçakoca Jandarma Trafik Komutanlığına geçti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.