Afet Ödemeleri Başladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Düzce'nin yaşadığı 24 köy ve 1 ilçeyi sular altında bırakan sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulundu. Mehmet Güllüoğlu; incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada; afete maruz kalan bölgelerde hayatlarını devam ettirebilmeleri için çalışma yaptıklarını belirterek, afetzedelere ödemelerin başladığını dile getirdi.  

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 24 köy ile 1 ilçe merkezini sular altında bırakan, 7 kaybın yaşandığı sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulundu. Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve bölgede çalışma yapan AFAD ekiplerinden bilgi alan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, afetzedelerin yaşanan afetten sonra hayatın normalleşme sürecine girdiğini belirterek; afetzedelere hasarlarına göre ödemelerin başladığını söyledi. Mehmet Güllüoğlu; “Tamamen yıkılan, ağır hasarlı veya az hasarlı olan evler var. Burada birkaç mekanizma birden çalışıyor. Bir taraftan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden, bir yandan da AFAD üzerinden yapılan ödemeler başladı. O yüzden tek bir rakam ifade etmem mümkün değil. Valilik ve Kaymakamlık kanalıyla da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen desteklerin ödemeleri başladı” dedi.

Ardından afete maruz kalan vatandaşlarla ve ekiplerle sohbet eden Mehmet Güllüoğlu, afetin yaşandığı bölgeyi de gezerek Vali Zülkif Dağlı ve bölgede çalışma yapan ekiplerden bilgi aldı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.