Uğurlu Köyü Sakinleri O Geceyi Anlattı

Uğurlu Köyü Sakinleri O Geceyi Anlattı

Perşembe sabahı yaşanan sel felaketi esnasında ki  dehşet anlarını anlatan görgü tanığı; “ Akçakoca Kaymakamı, Akçakoca Karakol Komutanı ve kepçe operatörü olmasaydı çok ölü verirdik “

18 Temmuz sel felaketinin tozu dumanı dağıldığında geriye,  yaşanan acılar ile sel sabahı gösterilen insan üstü mücadele hikayeleri kalacak.

 

Tıpkı, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Jandarma Karakol Komutanı ve Afrin kahramanı Özgür Üngüt ile kepçe operatörünün canları pahasına yerinde ve zamanında yaptıkları  doğru müdahale ile Uğurlu köyünde olası can kayıplarının önüne geçmeleri gibi…

18 Ağustos Perşembe sabahı yüz yılın sel felaketine uyanan Akçakoca’ya bağlı Uğurlu köylüleri, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk’ün sel sabahından itibaren göstermiş oldukları çabayı övgüyle anlattılar.

1955 yılından beri bu büyüklükte bir sel felaketi ile karşılaşmadıklarını söyleyen köylüler, eğer bugün 50-60 can kaybı olmamışsa, bu Kaymakam beyin ve karakol komutanımızın  anında müdahale etmesiyle olmuştur ifadelerinde bulundu.

Sel haberini alır almaz saat sabaha karşı 05 civarında Uğurlu köyüne giden  Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve beraberindekiler, Akçakoca kaymakamlığına ait kepçe ile, sel bölgesine müdahale ederek Uğurlu köyünde can kaybının yaşanmamasını sağladılar.

Yaşanan anları anlatan olayın tanığı, karakol komutanı binbaşı ile kepçe operatörünün insanları sel sularına kaptırmadan evlerden  çıkardıklarını söyledi.

Böyle bir felaketi  insanların ilk kez yaşadığını  söyleyen olayın tanığı; “ büyüklerimize sorduk, 1955 yılında bunun yarısı kadar bir sel gördüklerini Kaymakam ve Binbaşı bu uğurlu köyün hayatını kurtardı” ifadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.