SEDAŞ'tan Açıklama

SEDAŞ'tan Açıklama

SEDAŞ'tan önceki gün internet sitemizde yer alan "Selzedeye SEDAŞ Şoku"  isimli haberimize karşı bir yazılı açıklama gönderildi.

Açıklamada ;

Düzce TV’nin 01 Ağustos 2019 tarihli internet sayfasında yer alan, "Selzedeye SEDAŞ şoku!" başlıklı haberinizi okuduk ve gerekli incelemeleri yaptık. Konuyla ilgili olarak sizleri de bilgilendirmek isteriz. 


Öncelikle belirtmek isteriz ki meydana gelen selden sonra kamu yönetimince alınan kararlar gereği “Genel Hayatı Etkililik” durumu, SEDAŞ tarafından da mutlaka dikkate alınmaktadır.  
Yapılan incelememiz sonucunda bölgenin görevli tedarik şirketinin, Akçakoca sel felaketi sonrasında burada alacak takibi için kesme bildirimi oluşturmadığı ve SEDAŞ ile de böyle bir iş emri (enerji kesme-açma listesi) paylaşmadığı anlaşılmıştır. 
Haberinizde Akçakoca’da olduğu ifade edilen ve fotoğraflarla paylaşılan işyerinde gerekli tespitler SEDAŞ ekiplerince yapılmıştır. Haber konusu olması için kurumunuzla paylaşılan fotoğrafların yaklaşık 6 aydır kullanılmayan boş bir dükkana ait olduğu ve tesisat numarası belirlenen işyerinin sel felaketinden etkilenmeyen bir işyeri olduğu belirlenmiştir. 


Şirketimizin sel felaketi sonrasında vatandaşlarımıza bir an önce elektrik vermek için ekipleri ve bütün imkanları ile nasıl mücadele ettiği tüm kamuoyu tarafından, resmi ve özel iş paydaşlarımız ile devletimizin kamu otoritesi tarafından da bilinmektedir. 


Sel felaketinde Akçakoca’ya bağlı 24 köyde, 18 Temmuz 2019’da enerji yokken ve 4,5 kilometrelik mesafede elektrik şebekesi tamamen doğal afetin etkisi ile yıkılmış ve mevcut elektrik şebekesi  çoğu yerde zarar görmüş, bazı yerlerde yol ve köprüler selden ulaşıma imkan vermeyecek hale gelmiş olmasına rağmen, SEDAŞ ekipleri doğal afet bölgesinde geceli gündüzlü mücadele ederek, 19 Temmuz’da 24 köyden 15 köye enerji vermiş, kalan 9 köyde Jeneratör temini ve bağlantısı yaparak, geçici enerji bağlamış, hızla aksiyon alarak ve zorlu arazi koşullarında mücadele ederek, yıkılan 4,5 kilometrelik hattın yerine 4,8 kilometre mesafedeki  orta gerilim hattını bir hafta gibi kısa bir sürede yeniden tesis etmiştir. Toplam 145 beton direk kullanılmış, direklere enerji taşıyacak swallow iletkenler çekilmiş, yaklaşık 18 km iletken, 435 adet izolatör ve 145 travers kullanılmıştır. 2 adet trafo tesisi yapılmıştır. SEDAŞ ekipleri zorlu arazi koşullarında, yağmur çamur demeden, gece gündüz, canla başla görev yapmış ve sel felaketiyle bölgede yıkılan şebekeyi en kısa sürede yeniden ayağa kaldırmıştır.  


Ayrıca belirtmek isteriz ki, SEDAŞ elektrik satışı, alacak takibi yapmamakta ve enerji tüketim bedeli faturası basmamaktadır. 2013 yılından bu yana dağıtım faaliyetleri olarak sayaç okuma, genel aydınlatma, yatırım, enerji bağlama, kayıp kaçakla mücadele ve işletme bakım faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. 

Bu şekilde hizmet veren SEDAŞ’ın, sizlerin de alet edilmeye çalışılarak asılsız bilgilerle, kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırılmaya çalışılması SEDAŞ çalışanlarını derinden yaralamış ve çok üzmüştür. 

Bilginize konuyu önemle sunar, kamuoyunun bilgilendirilmesi için vereceğiniz desteğe ve katkıya teşekkür ederiz.Saygılarımızla,SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü ifadelerine yer verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
3.08.2019
17:23

DÜZCE TV sizi TEBRİK EDİYORUM sedaş sunada cevap versin sayaç okuma bedelini neden biz ödüyoruz sedaş bünyesinde çalışan ne kadar personel varsa Genel Müdür Genel müdür yardımcıları daire amirleri şube müdürleri bunların maaşlarını da bize ekleyin yetmiyor çeşitli kalemler da bizi soydunuz yetmiyor Öyle değil mi SEDAŞ Bu soruma da cevap versin

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,17
DÜZCE TV TEBRİK EDERİM


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.