Ferrero’dan Türkiye Yöneticilerine Rekor Tebriği

Ferrero’dan Türkiye Yöneticilerine Rekor Tebriği

 Ferrero’dan Türkiye Yöneticilerine Rekor Tebriği

Ferrero Grup Fındık Şirketi'ne Global Genel Müdür olarak atanan Eric Schlesinger, Düzce ve İzmit'te incelemelerde bulundu ve rekor üretim hacmine ulaşan Ferrero Fındık Türkiye yöneticilerini tebrik etti.

Eric Schlesinger, Türkiye’deki verimliliği arttırmak üzere 2 yıl önce başladıkları yatırımlara planlandığı şekliyle devam ettiklerini, bu yatırımların ziyaret edilen lokasyonlarda 50 milyon TL’yi geçtiğini vurguladı.

Schlesinger, Ferrero’nun en ünlü markalarında kullanılan fındıklar için gerekli yüksek kalite standartlarını koruyarak rekor üretim hacmine ulaşan Ferrero Fındık Türkiye yöneticilerini de tebrik etti.

"Türkiye fındık operasyonlarıFerrero için önemli"

Sezon başındaki etkin faaliyetleri sayesinde, Ferrero fabrikalarına yüksek miktarda ürün sağlayan ve ürün kalitesinin korunması yönünde ciddi gelişmeler gösteren Türkiye fındık operasyonlarının Ferrero için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Mevcut durumda ihracat rakamlarını yaklaşık iki katına çıkaran Ferrero Fındık’ın önümüzdeki haftalarda Türkiye’deki alımlarını sonlandırması, hem kalite hem de miktar açısından olumlu sonuç vermesi öngörülen Şili sezonu için hazırlıklara başlaması bekleniyor.

Ferrero 4 Kasım Da Ne Demişti

Ferrero Sözcüsü Francesca Fulcheri, yakın dönemdeki gelişmelerin şirketin stratejisindeki değişikliğe yol açmadığını ve şirketin Türkiye’nin başlıca üreticilerden biri olarak kalmasını beklediğini belirtti.

Ancak ekim alanının genişleme ihtimali, bahçelerin küçük olduğu, yüksek el emeği kullanan ve nispeten düşük verimle çalışan Türkiye endüstrisini endişelendiriyor.

Verim Artırılmalı, Maliyet Düşürülmeli

Reuters’a konuşan Durak Fındık’ın yönetim kurulu üyesi Kadir Durak, “Verimi artıramaz ve maliyeti düşüremezsek zaten tehdit altında olan Türkiye’nin fındık sektörünün durumu daha da bozulacak” dedi.

Şilili Fındıkçılar Ne Diyor?

Şilili tarım şirketi Agricola La Campana’nın sahibi Jaime Armengolli ise, “Herkes fındık ekmek için yeni yer arayışında. Ürünler güzel ve maliyetler düşük. Çiftçiler iyimser” dedi.

Şili’nin devlet istatistiklerine göre kabuklu fındık ihracatı 2016’da 6 bin 500 tona ulaşarak bir önceki yılı neredeyse beşe katladı.

Türkiye’de 2014 yılında görülen don, mahsule zarar vererek fiyatları yükseltti. Durum, çikolata, pralin ve likör üreticilerinde endişe yarattı. Dahası, Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatlardaki gerilemeyi durdurmak için yüklü miktarda fındık aldı.

İskoçya merkezli Freeworld Trading’den fındık tüccarı Adam Johnston, “(Ferrero) tüm yumurtaları aynı sepete koymanın yarattığı tehlikenin farkına vardı” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.