Bakanlık Açıkladı Akçakoca’da Yüzebilirsiniz

Bakanlık Açıkladı Akçakoca’da Yüzebilirsiniz

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve birçok gölü barındıran ülkemizde Bakanlık; deniz, göl ve nehirleri yüzmek isteyenler için sağlık açısından değerlendirdi.

Düzce’de de yapılan araştırmada Akçakoca’da 12 bölgede denize girilebileceğini, diğer Nehir veya göllerde suya girilemeyeceğini açıkladı.

 

İş yoğunluğu ya da hayat pahalılığından dolayı tatile çıkamayanlar için Türkiye'nin deniz suyu en iyi olan plajları belirlendi.  Yaz aylarının gelmesiyle Türkiye'nin halka açık tüm plajlarında, analizler gerçekleştirmeye devam ediyor.

 

İl Sağlık Müdürlükleri tarafından belirlenen takvime göre; yüzme sezonu boyunca yüzme alanlarından 15 günde bir su numuneleri alınarak, Halk Sağlığı Laboratuvarlarında analizleri gerçekleştirilecek ve Yüzme Suyu Takip Sistemi adresinden vatandaşlarla paylaşılacak. Bu kapsamda Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 12 plajda denize girilebileceği belirtilirken, nehir ve göllerde suya girilemeyeceği açıklandı. Öyleki, halkımız Hasanlar Barajı’nın sığ kesimlerinde ve Melen Nehrinde dereye giriyordu. Sağlık açısından bu bölgelerde suya girilmesinin problemli olacağı belirtildi.

 

Deniz kıyılarının olduğu her ilde Sağlık İl Müdürlükleri tarafından araştırma yapılarak, denize girmek için ‘mükemmel, İyi, Girilebilir ve Girilemez şeklinde 4 konu başlığı belirlendi. Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 12 plajdan alınan örnekler sorunsuz çıktı ve 12 plajın 12’side ‘mükemmel’ derecede insanların denize girebileceği belirtildi.

 

 

 

 

AKÇAKOCA’DA denize girilebilecek plajların

listesi şu şekilde

Yılmaz Kamping – Çayağzı

Martı Plajı – Çayağzı

Akevler Tersane Plajı – Çayağzı

Çuhallı Halk Plajı – Merkez

Çınaraltı Halk Plajı – Merkez

Değirmenağzı Plajı – Merkez

Kadınlar Plajı – Kale Mevki

Ceneviz Kalesi Plajı – Kale Mevki

Edilli Halk Plajı – Edilli

Kalkın Milli Takımlar Kamp Plajı – Kalkın

Karaburun Halk Plajı – Karaburun

Melenağzı Halk Plajı – Melenağzı


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.