Akçakoca’da Bir İlk

Akçakoca’da Bir İlk

Akçakoca Belediyesi, bu yıl ilk kez Hamsi Festivali düzenliyor. Yöresel sanatçıların katılımı ile yapılacak festival için katılım çağrı yapan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Çuhallı Çarşısı Osman Gülen Parkı'nda 22 Aralık Pazar günü yapılacak festivale herkesi davet etti.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, bir seçim vaadini daha yerine getiriyor. 17-18 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel ve heyelan afetiyle zor günler yaşayan Akçakoca, yaralarını büyük ölçüde sardı. Vatandaşlara moral olması ve turizmi desteklemesi için Akçakoca Belediyesi tarafından 22 Aralık'ta düzenlenecek etkinliğe Düzce'nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım gösterilmesi bekleniyor.

Sanatçı Candeniz Ve Grup Mapa Sahne Alacak

Sabahın erken saatlerinden itibaren Çuhallı Çarşısı Osman Gülen Parkı içine kurulacak yüzlerce ızgara üzerinde tonlarca hamsinin pişirilip konuklara ikram edileceği festivalde Karadeniz müziği yapan müzisyenlerin yanı sıra, Sanatçı Candeniz ve Grup Mapa da festival alanında sahne  alacak.

Resmi Program Saat 14,00’de Başlayacak

22 Aralık Pazar günü saat 14.00’da protokol konuşmaları ile birlikte açılışı yapılacak olan hamsi festivalinde, saat 15.00’den itibaren ızgara hamsi ikramı yapılacak. Tulum ve kemençe  eşliğinde folklor gösterilerinin renk katacağı festivalin devamında yerel sanatçıların sahne alacağı konser vatandaşları coşturacak.

Seneye Çok Kapsamlı Hamsi Festivali Yapacağız

Akçakoca'yı kış aylarında da harekete getirmek için ilk kez hamsi festivali yapacaklarını söyleyen Başkan Yanmaz,  “ bu seneki hamsi festivalimiz bir deneme olacak. Asıl büyük hamsi festivalini detaylı bir şekilde seneye  Çuhalı çarşısında yapacağız “ ifadelerinde bulundu. Öte yandan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, düzenlenecek “Hamsi Festivali”ne tüm vatandaşları davet etti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.