Artık Musluklardan Temiz Su Akacak

Artık Musluklardan Temiz Su Akacak

Akçakoca'da yaşanan çamurlu su sorununun son bulması için inşa edilen yeni içme suyu arıtma tesisi hizmete girdi. Akçakoca Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Bugün itibari ile şebekeye verilmesine baslanan aritilmis su depolarında ki mevcut suların tükenmesi ile birlikte vatandaslarimiz musluklardan temiz su kullanabilecektir.” ifadeleri yer aldı.

Son günlerde artan yağışlarla birlikte içme suyu havzasının aşırı çamurlanması sonucu musluklardan kirli su akması Akçakocalılar için büyük bir sorun oluşturuyordu. Akçakoca Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sorununun son bulması için inşa edilen yeni içme suyu arıtma tesisinin hizmete girdiği belirtildi.

Bugün itibariyle tesisisin hizmete girdiğini belirten Akçakoca Belediyesi yetkilileri, arıtılmış su depolarında ki mevcut suların tükenmesi ile birlikte musluklardan temiz su kullanılabileceği açıklandı.

Akçakoca Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“D.S.İ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam etmekte olan Akçakoca Yeni içmesuyu Arıtma tesisi performans testleri ve kontrolleri idaremize personel görevlendirmesi talebinde bulunulan 15.10.2019 tarihinde başlanmış olup 12.11.2019 tarihinde performans testleri tamamlanmıştır.

Yüklenici firmanın arıtma tesisinin devreye alinabilmesi icin elektrik aboneliğinin Akçakoca  Belediyesi üzerine alınmasi talebi doğrultusunda 27.12.2019 tarihinde 50.000 tl depozito yatırılarak tesisin elektrik aboneliği Akçakoca  Belediyesine devir alınmıştır.

Yapılan çalışmalar sonrası tekrardan D.S.İ'nin geçici kabulü yapılmamış olan tesisin devreye alınabilmesi için idaremizden istediği taahhüt 30.12.2019 tarihinde verilmiş olup bugün itibari ile tesis yüklenici firmanın kontrolünde  ve personelimiz nezaretinde devreye alınarak şebekeye su verilmeye başlanmıştır.

Bugün itibari ile sebekeye verilmesine baslanan aritilmis su depolarımızda ki mevcut suların tükenmesi ile birlikte vatandaslarimiz musluklardan temiz su kullanabilecektir.”

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.