Kira Fiyatından Daha Ucuza Satıldı

Kira Fiyatından Daha Ucuza Satıldı

Kira Fiyatından Daha Ucuza Satıldı

Cüneyt Yemenici’nin belediye başkanlığını yürüttüğü 2015 yılında 1 milyon 906 bin liraya (696 bin dolar) 10 yıllığına kiralanan Mülkiyeti Akçakoca Belediyesine ait Değirmenağzındaki Tabaş Petrol Benzin İstasyonunu, Akçakoca Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihaleyle 3 milyon 930 bin liraya (567 bin dolar) satıldı.

Akçakoca Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan  Akçakoca İlçesi Hacıyusuflar Mahallesi Değirmenağzı  mevkiinde toplam 4 bin 400 metrekare olan ve üzerinde akaryakıt istasyonu olan mülkiyeti ihale ile sattı.

2015 yılında belediye başkanlığı görevini yürüten Cüneyt Yemenici tarafından 10 yıllığına 1 milyon 906 bin liraya (696 bin dolar) kiralanan Tabaş Petrol Benzin İstasyonu, Meclis kararı ile bağsız bilirkişi tarafından 3 milyon  870 bin lira değer biçilen istasyon,  3 milyon 900 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkıldı.

Bugün kapalı zarf usulü arttırmalı teklifle satışa çıkan ihaleye tek firma katıldı. İhaleyi On yıllardır belediyenin kiracısı olarak işlettikleri istasyonun yeni sahibi  İbrahim Kurt ile oğlu Berkant Kurt oldu.

 Akçakoca Belediye meclisinin daha önceki oturumlarında aldığı kararla bugün ihaleye çıkan Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler Parkı yanındaki akaryakıt istasyonu ihalesine, Bekçioğlu Petrol İnşaat Sanayi firmasının dışında teklif veren kimse olmadı.

Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz başkanlığında üyeler Şenol Yazgan, Hanife Tetik, Ferhat Küçük ve Cevat Özkara’dan oluşan ihale komisyonu saat 10,00’da ihaleyi başlattı. Bekçioğlu Petrol İnşaat Sanayi firmasından başka isteklinin olmadığı ihalede, teklif zarfı açıldı. 3 milyon 920 bin lira teklif veren Bekçioğlu petrolün teklifini değerlendiren ihale komisyonu, 3 milyon 930 bin liralık (567 bin dolar) son teklifle ihaleyi İbrahim Kurt ile oğlu Berkant Kurt tarafından işletilen Bekçioğlu petrol firmasına verdi.

Bekçioğlu Petrol firması, 10 gün içinde 3 milyon 930 bin tl (567 bin dolar)  tutarındaki ödemeyi yaparsa, yıllardır kiracısı olduğu istasyonun sahibi olacak eğer verdiği taahhüdü yerine getiremez ise teminatı yanacak ve ihale iptal olacak.

Akçakoca Belediyesi tarafından satılan benzin istasyonunun değerinin altında bir maliyete satıldığını belirten Akçakocalılar ise, Başkan Yanmaz’ın altın yumurtlayan tavuğu kestiğini düşünüyor. Benzin istasyonunun belediye için sürekli bir gelir kaynağı olduğunu belirten Akçakoca halkı, bugün gerçekleştirilen ihaleyle istasyonunun değerinin çok fazla altında satıldığına dikkat çekti.  Başkan Yanmaz’ın özellikle ekonomik sıkıntının yaşandığı bu günlerde belediyeye ait olan bir benzin istasyonunun değerinin altında bir fiyata satılması sonrası vatandaşların Başkan Yanmaz’a olan güvenini sarstığı konuşuluyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
22.04.2020
09:15

BU İŞİ BAŞKAN VE ÜYELERİ YANİ İMZASI VE KARARI ONAYLAYANLAR, AKÇAKOCA'NIN MENFAATLERİ ÇERÇEVESİNDE VİCDANINIZA DANIŞARAK YAPTIYSANIZ EYVALLAH, ÖYLE DEĞİLSE TÜM AKÇAKOCALININ VEBALİNİ ALIRSINIZ, BUNU TAŞIMAK HİÇ KOLAY DEĞİLDİR.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%47,81
AKÇAKOCALILARIN VEBALİNİ ALMAYIN
22.04.2020
09:11

Ülkücü bir vatandaş olarak, sayın başkanı göreve geldiğinden beri takip ediyorum, yaptığı işlerin bazıları güzel ve yerinde ancak bu satış işe en büyük yanlışıdır, şu ana kadar olduğu gibi yine kiraya verilsin ama satış yanlış bir karardır, umarım bu kararından döner. Yorumlara bakıyorum da Düzceyle kıyaslayanlar var, evet ama Düzceyle Akçakoca aynı lig de değil, Akçakoca için, aynen başlıkta yazdığı gibi, ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESMİŞ OLDU.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,14
AYNEN ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESMİŞ OLDU.
20.04.2020
10:08

yanmaza da düzcede imar müdürü ve başkan yardımcısı adrese teslim meclis kararı çıkarttı..

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,78
mete
18.04.2020
21:10

Bişey olmaz devir onların ittifakı devri

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,63
Balkancı
18.04.2020
13:58

Düzce belediye eski başkanı Sayın keleş şehrin göbeğindeki meydanı sattı ( eski halin olduğu yeri ) birşey olmadı da alt tarafı bir benzin istasyonun dan ne olacak

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,62
Mecit Nuri Demırcı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.