Reçetesiz Aşı Yapılır Mı?

Reçetesiz Aşı Yapılır Mı?

Reçetesiz Aşı Yapılır Mı?

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın eşi Nursen Yanmaz ile Akçakoca Devlet Hastanesinde görevli hemşire arasında gerginlik yaşandığı öğrenildi.

 

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 23: 00 sularında acile giderek B12 aşısı olmak isteğini ileten Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın eşi Nursen Yanmaz, reçete istenmesi üzerine yanında olmadığını beyan etti.

 

Sağlık Görevlisinin bu durumda aşıyı yapamayacağını bunun bir yasal zorunluluk olduğunun belirtmesi sonrasında Yanmaz, neden böyle zorluk çıkarttıklarını bunu sürekli yaptırdığını belirtmesine karşın, görevlinin ısrarla yapmayacağını söylemesi üzerine evine giderek reçetesini alıp gelmiş ve ibraz etti.

 

Ancak bu kez de reçeteyi getirmesini isteyen sağlık görevlisi ben size aşıyı yapmam başkası yapsın demesiyle ortam gerildi ve olay emniyete intikal etti.

 

Olay yerine gelen Emniyet ekipleri tarafından olayla ilgili her iki tarafında ifadelerinin alındığı öğrenildi.

 

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Enjeksiyon Uygulamaları" hakkında yayımlanan 2019/11 sayılı genelgede konuyla ilgili şu ibareler yer almıştı:

 

“Enjeksiyon uygulamaları büyük ameliyei cerrahiye olmadığı için hastaların sözel olarak bilgilendirilmesinin gerekli ve yeterli olduğu, müdavi hekim tarafından reçete edilmiş güncel tedavisinin yetkili sağlık meslek mensupları tarafından hastanın REÇETESİ GÖRÜLEREK yapılması halinde yazılı onam alınması zorunluluğu bulunmadığı hususunu bilgilerinize sunarız.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.11.2019
06:48

BURADA TARAF TUTARAK BİR BELEDİYE BAŞKANININ EŞİNE BÖYLE BİR DİRETME YAPILAMAZ BİZ BU UYGULAMAYI YANLIŞ BULUYORUZ

Katılıyorum   Katılmıyorum
%65,16
Bilal çeken


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.