İTO'da hukuki süreç başladı

Düzce’de uzun süredir faaliyette olan ve her geçen yıl küçülen eski adı İTO Kilit olan Allegion Şirketi Düzce’de ki faaliyetlerini durdurdu, çalışan 301 kişi işsiz kaldı. Türk Metal Sendikası yöneticileri hukuki sürecin başladığını söyledi.

 D-100 Karayolu üzerinde faaliyette olan Allegion Emniyet ve Güvenlik Sistemleri Sanayi A.Ş. Türkiye’deki faaliyetlerini durdurdu fabrikada çalışan toplam 301 çalışan ise işsiz kaldı. İşten çıkarılan işçiler ve sendikası yetkililerinin fabrika önünde bekleyişi sürüyor.

 Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, çalışanların fabrikaya alınmadığını belirterek “Yöneticileri tarafından bugün itibariyle fabrikanın faaliyetlerini durdurduğu öğrendik. Şuanda biz fabrikanın önündeyiz. Çalışan arkadaşlar fabrikaya alınmadı. Avukatlarımız hukuki süreci başlattı. Şu an için burada bekliyoruz. İşveren bize bir paralar teklif etti, ancak bizim hakkımızın bu olduğunu biz düşünmüyoruz. Hakkımızı da istiyoruz. Türk Metal Sendikası olarak bu eylemi burada devam ettireceğiz. Sendika olarak üyelerimizin arkasındayız. Brüksel’den fabrikanın yöneticileri geldi, fabrikanın kapanmasının tam olarak sebebini söylemiyorlar, sadece bize Türkiye’deki faaliyetlerimizi sonlandırıyoruz diye söylediler” dedi. 

 Türk Metal Sendikası İş yeri baş temsilcisi Ahmet Aşçı, ise haklarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyerek “25 Yılık çalışanımız da var 3 yıllık çalışanımız da var. Burası çalışanın beceriksizliğinden ya da performansının düşük olmasından kaynaklı bir şey değil. Firma uzun zamandır küçülmeye gidiyordu. Hukuki süreci devam ettireceğiz. Çalışanların burada bir kuruşunu heba etmeden en fazla neyi alabiliriz onların takipçisi olacağız “ifadelerinde bulundu.  

 İşsiz kalan işçilerin fabrika önünde bekleyişi sürüyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
26.06.2019
00:39

sendika sendika diye direttiniz, mutlumusunuz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%43,02
işveren


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.