Minibüscülerde vatandaşta şikayetçi

İl Trafik Komisyonu kararına göre ilçe, köy ve mahalle minibüsleri kendilerine ayrılan güzergah haricinde yolcu indirmesi bindirmesi şehir merkezinde yasaklandı. Bu karara uymayan minibüs şoförlerine cezalar yazılmaya başlandı. Kararın uygulanması sırasında ise Aydınpınar Gölormanı minibüscüleri ile zabıta arasında gerilim yaşandı. Trafik ekiplerinin araya girerek sakinleştirdiği gerilimde cezalar nedeniyle isyan eden yolcu minibüsü kooperatifleri kontak kapatıp iş yapmama kararı aldı. İl Trafik Komisyonu kararlarına isyan eden şoförler ve kooperatifler komisyon kararı alınırken kendilerinden fikir alınmadığını belirtirlerken, yolcular ise durakların uzak olduğunu ve şehir merkezine taksi ile gelmek zorunda kalacaklarını söylediler.

İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar gereği ilçe, köy ve mahalle minibüs kooperatifleri Düzce şehir merkezinde kendilerine ayrılan güzergah dışında yolcu indirme bindirme ve bekleme yapamayacak. Ancak komisyonun aldığı karara isyan eden şoförler ve kooperatif başkanları, karar alınırken kendilerinden fikir alınmadığını ve vatandaşların mağdur olacağını ifade ettiler. Bu sabah saatlerinde komisyon kararlarını uygulamak isteyen zabıta ekipleri ile minibüscüler ve yolcular arasında gerilimli saatler yaşanmasına neden oldu. Aydınpınar, Gölormanı kooperatifi şoförleri zabıta ekiplerinin yazdığı cezalara isyan ettiler. Yolcularda komisyon kararlarına isy6an edince gerilim birden arttı.

Minibüs şoförleri, trafik komisyonun kararlarına uymaları halinde köylerden şehir merkezine gelen yolcuların merkeze ulaşması için minibüsün ardından birde taksiye binmeleri gerektiğini, bu kararlarla yolcuların mağdur olacağını söylerken yolcularda Aydınpınar Gölormanı minibüslerinin son durağının şehir merkezinden çok uzakta olması nedeniyle uzun yol yürümek zorunda kalacaklarını dile getirdiler.

Kooperatif Başkanı Kaba; “Halka zulm ediyorlar. Zulüm kimseye kalmaz”

Gölyaka Kooperatif Başkanı Hüseyin Kaba; “Şuan bu kararlarla mağduriyet yaşamaktayız. Yetkililer bu tabloları izleyip ellerini vicdanlarına koymalı ve vatandaşların perişan halini görmelerini ve vatandaşların ceplerinden ellerini çekmelerini istiyoruz. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Buradaki sıkıntı kooperatiflerden hiçbir bilgi ve fikir alınmadı. Aydınpınar, gölormanı yolu üzerinde 15 tane köy var. Her köy bin nüfuslu. Bunların köy muhtarları, kooperatif başkanları var. Bunların tamamını hiçe saymaktır bu. Bu aldıkları karar çok yanlış. Biz devletimize karşı değiliz ama devletin yetkililerinin de ellerini vicdanlarına koyup öyle hareket etmeleri lazım. Zengini düşünüp fakiri ezmek ne insanlığa ne vicdana yakışır. Burada birileri rant sağlasın diye halkı soymak için yapılan bir uygulama. Madem bu kadar ekmeğimizde gözleri varsa biz çalımıyoruz. Hiçte bir iş yapmayacağız. Onlar bütün işlerini halletsinler. Bundan sonraki süreçte yetkililer bizi çağırır, olumlu, uygun bir karar almazlarsa biz çalışmıyoruz. Arttık yeter oldu. Bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra söyleyecek söz kalmadı. Bunların kimseyi gözleri görmüyor. Bir kibir abidesi olmuşlar. Dünyanın kurulduğu günden bu yana zulüm devam etmemiştir. Bunlar halka zulm ediyorlar. Bu zulme son vermelerinin halk içinde kendileri içinde iyi olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Küçük Ahmetler Köyü’nde oturan yaşlı bir vatandaş, Aydınpınar yolunun yapımı sırasında küçük çocuk olduğunu ve babasıyla birlikte yolun yapımında çalıştıklarını dile getirerek; “Ben 11 yaşındayken babamla birlikte bu yolun yapımında çalıştım. Bunun için mi çalıştım. Yazıktır, günahtır. Ben bu yaşlı halimle nasıl yürüyeyim” dedi.

Minibüs şoförleri ise komisyon kararlarına tepki göstererek, vatandaşların uzun yol yürümek zorunda kalacakları ve halkın mağdur olacağını söylediler. Şoförler ayrıca karar uymayan şoförlere kesilen cezaların ağır olduğunu da dile getirdiler.  

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
20.06.2019
15:21

KOMİSYONDA KARAR ALAN ÜYELER VATANDAŞI MI DÜŞÜNÜYOR ÇIKARLARINI MI DÜŞÜNÜYOR, NEYE GÖRE KARAR ALIYORLAR, VATANDAŞ NASIL TERMİNALE GİDECEK, SAÇMA BİR KARAR ALMIŞLAR, VATANDAŞA ZULÜM YAPIYORLAR.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
KOMİSYONUN GÖREVİ ZULÜM YAPMAK MI


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.