Pitbulllar Korku Yarattı

Düzce merkezde bir çocuk parkının girişine kimliği belirlenemeyen kişi yada kişilerce bağlanarak bırakılan 2 pitbull cinsi köpek korku saldı. Mahalle halkı köpekleri barınak görevlilerine teslim ettiler.

Düzce merkez’de Cedidiye Mahallesi Fettah Bey Çocuk Parkı girişine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 2 tane pitbull cinsi köpek zincirle bağlanarak terk edildi. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre beslenmesi, bakılması, sahiplenilmesi, üretilmesi yasak olan ve tehlikeli hayvanlar sınıfında olan iki pitbull köpek çevreye korku saldı. Gün boyu sahiplerinin gelmesi beklenen köpekler, gece saatlerine kadar zincirle bağlı oldukları park girişinde beklediler. Cedidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci ve vatandaşlar, köpeklerin sahibi gelmeyince durumu Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bildirdi. Bunun üzerine Düzce Belediyesi Hayvan Barınağı’ndan gelen yetkililer köpekleri alarak barınağa götürdüler.

Cedidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci yaptığı açıklamada “Gördüğünüz alan Cedidiye Mahallesi Fettah Bey parkı. Saat 1 civarında kimliğini tespit edemediğimiz şahıslar köpekleri parka bırakmışlar. Pitbull cinsi köpekler. Çocuklar parka giremediler korkudan. Ne yapacağız konuyla ilgili henüz bir çözüm yok. Polis ekiplerine haber verdik, zabıta müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Düzce Belediyesi Hayvan Barınağı’ndan bir kişinin gelip köpekleri almasını bekliyoruz. Çocuklar parka nasıl girebilsin ki saat 1’den beri buradalar. Basından izlediğimiz kadarıyla tehlikeli oldukları biliniyor. Isırdığı zaman bırakmayan köpekler deniliyor” dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.