Trafikte Sınıfta Kaldık

Trafikte Sınıfta Kaldık

Trafikte Sınıfta Kaldık

Düzce’de trafik sorunları bir türlü çözülemiyor. Ehliyetsiz ve alkollü araç kullanımı artarken, kurallara uymamak alışkanlık haline geldi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, sürücü belgesi olmayan ve alkollü direksiyona geçen sürücülerin ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi.  Dağlı, “Maalesef tüm uyarılara rağmen 2017 yılında 710, 2018 yılında ise 823 kişinin sürücü belgesi olmadan trafiğe çıktığını ve yakalandığını görüyoruz. Bu artış rahatsız edici ve mücadelemiz devam edecek. Ne yazık ki alkollü araç kullanımında da yüzde 12’lik bir artış var. 2017 yılında 531, 2018 yılında ise 593 kişi hakkında alkollü araç kullanımından trafik ekiplerimizce işlem yapılmış. Bu araçlara para cezaları kesiliyor ve araçlar trafikten men ediliyor” dedi.

Emniyet kemeri kullanımı ve telefonla konuşma yasağı konusunda önemli bir başarı sağlandığını vurgulayan Dağlı, “Tüm vatandaşlarımızdan emniyet kemeri kullanmalarını ve araç kullanırken telefonla konuşmamalarını rica ediyoruz.  Yaya öncelikli trafik projesine herkesin riayet etmesini istiyoruz. Emniyet müdürlüğümüz gürültülü motosikletlerle güzel bir mücadele şekli oluşturdu. 2017 yılında 76, 2018 yılında ise 257 abart egzoz kullanan araç trafikten men edildi. Vatandaşlarımız bize her an ihbarda bulunabilirler. Drift atma gibi kural dışı hareketlere de asla izin vermiyoruz. Araçları hemen bağlıyoruz” diye konuştu.

Bisiklet yollarının yaygınlaştırılacağını belirten Dağlı, “Özellikle Aydınpınar yolu bizim için önemli. Bisiklet yollarını 100 kilometrenin üzerine çıkartmak için bir çalışmamız var” dedi.

Vali Dağlı, genel asayiş olaylarında azalma meydana geldiğini, uyuşturucuyla mücadelede önemli başarı elde edildiğini, narkotik olaylarında ciddi azalma olduğunu, özellikle sokak operasyonlarının devam ettiğini bildirdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.