Mutlu Günü Kabusa Çevirmeyin

Mutlu Günü Kabusa Çevirmeyin

Mutlu Günü Kabusa Çevirmeyin

Düzce Valiliği tarafından Düğün ve organizasyonlarda uygulanacak güvenlik tedbirleri konusunda çeşitli uyarılarda bulunuldu. Konvoylarda aşırıya kaçanların tespiti halinde cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı.

Düzce Valiliği yaz mevsiminde artan düğün ve organizasyonlardaki konvoylar için uyarı mahiyetinde yazılı basın açıklamasında bulundu. Düzce Valiliğince yapılan açıklamada; “İlimiz genelinde Düğün, Nişan, Sünnet, Asker Uğurlama ve Sportif Faaliyetler vb. durumlar nedeniyle yoğun araç konvoylarının oluşturulduğu, bu konvoylarda yer alan araçların trafik kurallarına uymadıkları, devamlı suret ile  klakson çaldıkları, özellikle trafiğin gidiş yönüne doğru kapatacak şekilde tüm şeritleri tamamen kapattıkları, yoldan faydalanan diğer sürücü ve yayaları taciz edip tehlikeye düşürdükleri, özellikle gençlerin ve çocukların araç camlarından sarktıkları, bayrak ve flamalar sallayarak, diğer araç ve yayalar için tehlike oluşturdukları, araç içerisinde yüksek ses ile tezahürat yaptıkları, alkol aldıkları, zaman zaman da trafik kazası ile silahla havaya ateş ederek ölüm ve yaralanma olaylarına sebebiyet verdikleri görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

“KİMSENİN HUZURUNU BOZMAYIN”

Valilik gürültü ve çevre kirliliğine yol açan konvoylarda vatandaşların rahatsız edilmemesi gerektiğinin altını çizerek; “Bunun yanı sıra, gürültü ve çevre kirliliğine yol açan bu tür konvoyların vatandaşlarımızı rahatsız edecek boyuta ulaştığı, yoğun alış veriş yapılan işlek caddelerde trafiği aksattığı ve tehlikeye düşürdüğü şehrin ticari faaliyetlerini de olumsuz etkilediği, trafik düzeni asayişi ve toplumu rahatsız edici boyutlara ulaştığı gözlemlenmektedir.

5442 sayılı İl İdaresi Kanununa göre Valiliğimizce kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin kamu esenliğinin sağlanması için gereken karar ve tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir” denildi.

KURALLARA UYMAYANA CEZA KESİLECEK

Trafik kurallarına uymayanlara ceza kesileceğini hatırlatan Düzce Valiliği; “Düğün, Nişan, Sünnet, Asker Uğurlama,  ve Sportif Faaliyetler vb. organizasyonlar nedeniyle yoğun araç konvoylarının oluşturulduğu, bu konvoylarda yer alan araçların trafik kurallarına uymadıkları, devamlı suret ile klakson çaldıkları, özellikle trafiğin gidiş yönüne doğru kapatacak şekilde tüm şeritleri tamamen kapattıkları, yoldan faydalanan diğer sürücü ve yayaları taciz edip tehlikeye düşürdükleri, özellikle gençlerin ve çocukların araç camlarından sarktıkları, bayrak ve flamalar sallayarak, diğer araç ve yayalar için tehlike oluşturdukları, araç içerisinde yüksek ses ile tezahürat yaptıkları, alkol aldıkları, trafik kazası ile silahla havaya ateş ederek ölüm ve yaralanma olaylarına sebebiyet vermemeleri için; bu tür davranışlar ihbar edildiği yada tespit edildiği takdirde düğün, nişan, sünnet vb. organizasyon sahipleri ile konvoydaki araç sahiplerine gerekli adli ve idari cezai işlem uygulanacaktır” denildi.

 

ASKER KONVOYLARINA DİKKAT

Açıklamada; “Ayrıca asker sevk dönemlerinde kolluk güçlerimizce otogarlarda gerekli önlem alınacak, asker adaylarının çoğunlukla seyahat edeceği otobüslerin güzergahı önceden öğrenilecek ve asker uğurlamak amacıyla otogar çıkış yolları ile otobüslerin il içerisinde ki güzergahındaki oluşturulmak istenilen konvoyların trafik güvenliğini ve düzenini bozmaması için, uğurlayıcılar ikaz ve ikna edilecek, aksine davranış halinde araç sürücülerine gerekli idari işlem uygulanacaktır. Bu kararın birer nüshaları, gereği için Kaymakamlıklara, İl Jandarma Komutanlığına, İl Emniyet Müdürlüğüne, Asayiş Şube Müdürlüğüne, Polis Merkezlerine, İl Jandarma ve Karakol Komutanlıklarına gönderilecek ve düğün vb. organizasyonlar için izin talebinde bulunan düğün sahiplerine bu kararların tebliğ edilmesi sağlanacaktır.

Telafisi mümkün olmayan üzücü durumların yaşanmaması için her türlü organizasyonda trafik akışının tehlikeye atılmasının önlenmesi, asayiş ve toplumu rahatsız edici davranışlar hususunda, vatandaşlarımızın alınan tedbirlere riayet ederek, görevli kolluk güçlerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz” denildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.