Ekipler Sokak Sokak Gezerek Vatandaşları Uyardı

Ekipler Sokak Sokak Gezerek Vatandaşları Uyardı

 

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, kent genelinde sokağa çıkan vatandaşları uyardı. İstanbul Caddesi’nde ve ara sokaklarda, uyarıları dinlemeyen bazı vatandaşların sokakta vakit geçirmeye devam ettiği görüldü.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle Türkiye’de yetkililer tarafından alınan önlemler kapsamında 65 yaş üstü ve özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara “sokağa çıkma yasağı” uygulanmaya başlanmış ayrıca dışarıda işi olmayan vatandaşların ise evde kalmaları yönünde uyarılarılar yetkililer tarafından yapılmıştı.

Bu kapsamda Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri il genelinde vatandaşların yoğunluk oluşturacağı noktalarda denetimde bulundu.  

Denetimler kapsamında İstanbul Caddesi üzerinde ve ara sokaklarda dolaşan ekipler, vatandaşlara evde kalın uyarılarında bulundu.

Özellikle 65 yaş üstü vatandaşları uyaran polis ekipleri sokakta yerde oturan yaşlı bir vatandaşın kimliğini görmek istedi. Polis ekiplerine kimliğini gösteren vatandaş evde kimsenin olmadığını ve tansiyonunun düştüğünü bu nedenle sokakta oturduğunu söyledi.  Polis ekiplerinin yaşlı adama seni eve biz götürelim demesi üzerine yaşlı adam evde kimse yok cevabını verdi.

Başka bir yaşlı adam ise uyarıda bulunan polis ekiplerine “Maaşımı almak için dışarı çıktım. Evime gideceğim” dedi.

Polis ekipleri sokağa çıkan yaşlı vatandaşları uyararak evlerine gönderdi.

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.