Valilikten Yeni Tedbir Kararları

Valilikten Yeni Tedbir Kararları

Düzce İl Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Korona Virüsle mücadelede yeni kararlar alındığı duyuruldu. 
 

Valilik’ten yapılan açıklamada, hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısındaki değişimin bire bir takip edilmesi amacıyla Vali Yardımcısı ve ilçelerde Kaymakamlar başkanlığında “Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları” oluşturulacağı açıklandı. 


Ayrıca alınan tedbir kararlarlarına uymayan işletmelerin faaliyetlerini durdurulacağı ve para cezası uygulanacağı da alınan yeni tedbirler arasında yer aldı. 

Bu kapsamda uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında ayrıca, tedbirlere riayet edilip edilmediğini tespit etmek üzere sivil personel veya resmi görevliler (sivil kıyafetli) marifetiyle denetim yapılacağı belirtildi. 
Valilik tarafından açıklanan kararlar şu şekilde:

Bazı spor branşları antremanlara başlayabilecek

“09.06.2020 tarihli 2020/36 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan 5 No'lu karara ek olarak antrenmanlara başlamasına izin verilen 45 branşın haricinde kalan diğer spor branşlarının 05 Ağustos 2020 tarihi itibariyle pandemi süreci ile ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca getirilen kurallar, Ek'de belirtilen hususlar ve spor federasyonlarınca branşa özgü belirlenen kurallar dikkate alınarak tesislerde antrenmanlara başlanılacak.
 

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün 05.05.2020 tarihli ve E.1277681 sayılı yazısı ile İlimizde faaliyet gösteren ve ilgili kanunlar kapsamında kurulmuş bulunan tarımsal amaçlı kooperatif ve bölge birlikleri ile üretici/yetiştirici birliklerinin genel kurul toplantılarının kontrollü sosyal hayat dönemine geçilmiş olması nedeniyle mümkün olduğunca açık havada, maske, hijyen  ve mesafe kurallarına dikkat edilerek  yapılacak. 

İzole edilen vatandaşlar denetlenecek
İlimizde izolasyona tabi tutulan kişi bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüğünden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının Vali/Kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenecek. 

Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları oluşturulacak
İlimizde Vali Yardımcısı ve İlçelerde Kaymakamlar başkanlığında “Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları” oluşturulması; hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısındaki değişimin bire bir takip edilerek her gün saat 16:00’da sağlık, kolluk ve uygun görülen diğer birim temsilcileriyle bir araya gelinmesi, alınması gerekli önlemlerin belirlenmesi ve hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişinin temaslılarına daha hızlı ve etkili ulaşabilmek amacıyla oluşturulan fılyasyon ekiplerine kolluk birimleri ile köylerde/mahallelerde muhtar, öğretmen ve imamlarca gerektiğinde destek verilmesi ve bu kişilerin bilgilendirilerek izolasyonda kalmalarının sağlanacak. 

Kurallara riayet etmeyenlere müsaade yok

İlimizde yapılan düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlarda; maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulması kurallarına aykırı durumlara kesinlikle müsaade  edilmeyecek. 
 

Uyulması zorunlu kurallara ilişkin sektör temsilcileri/işletmeciler/organizatörler ve esnaf odaları temsilcileri ile toplantılar düzenlenmesi,  İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının ilgililere tebliğ edilmesi, tedbirlere riayet etmeleri hususunda uyarılmayacak. 

Kurallara uymayan işletmelere faaileyet durdurma cezası

Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri marifetiyle denetimler gerçekleştirilmesi, birinci ihlalde uyarı,ikinci ihlalde idari para cezası, İşyeri/işletmenin vatandaşlarımızın sağlığını koruyabilecek şekilde uygun hale getirilmesi için üçüncü ihlalde 1 gün; dördüncü ihlalde 3 gün süreyle faaliyet durdurma, cezalarının uygulanacak. 

Sivil personel denetim yapacak
Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında ayrıca, tedbirlere riayet edilip edilmediğini tespit etmek üzere sivil personel veya resmi görevliler (sivil kıyafetli) marifetiyle denetim yapılmasına, 
Denetimlerin uyarıcı, rehberlik edici ve caydırıcı bir anlayışla nezaketle yapılmasına karar verilmiştir “denildi. 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.