Düzce’de Orman Yangınları Arttı

Düzce’de Orman Yangınları Arttı

Düzce’de Orman Yangınları Arttı

Düzce ve Bolu illerinde meydana gelen orman yangınları Orman Bölge Müdürlüğü yangın ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada havaların ısınması ve nem oranının aşırı derecede düşmesiyle nedeniyle Düzce ve Bolu İllerinde orman yangınlarında artışların meydana geldiği ifade edildi.

  Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Düzce ve Bolu’daki ormanlık alanlarda yangınlar meydana geldi. Kıbrıscık, Mudurnu, Gerede, Gölyaka ve Aladağ'da meydana gelen orman yangınlarının İşletme Müdürlükleri yangın ekipleri tarafından hızlı müdahale sonucu büyümeden söndürüldüğü ifade eden Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangın ekiplerinin hazır olması nedeniyle orman yangınlarına kısa sürede müdahale edildiğini ve büyümeden söndürüldüğünü belirtti.

Aladağlar bölgesinde bulunan Başalan Yaylası çevresindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangında 1 dönümlük arazi küle döndü.

 

Orman Bölge Müdürlüğü’nden uyarı

  Bolu Orman Bölge Müdürlüğü son günlerde  meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde havaların ısınması ve nem oranının aşırı derecede düşmesiyle nedeniyle Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Düzce ve Bolu İllerinde orman yangınlarında artışların meydana geldiği ifade edildi.

  Havaların ısınmasıyla birlikte artan orman yangını riskine dikkat çekilen açıklamada, ormanlarda ateşli piknik yapılması, bahçe temizliği ve anız yakmanın kanunen yasak olmasına rağmen vatandaşların ihmal ve dikkatsizliğinden yakılan ateşlerin orman yangınlarına sebep olduğunu ifade edildi. 

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.