Bir kapı bütün sorunları çözecek

Aziziye Mahallesi Hastane Bahçesine mahalleden girişinin kapatılması için tepki gösterdi.

 

 

 

Hastanenin kapatılmak istenen açıkta toplanan vatandaşlar, kendi açtıkları kapının önce onaylanıp sonra onaylanmamasına anlam veremediklerini söylediler. Şu anki hastane kapılarının ulaşıma çok uzak olduğunu ve beraberinde birçok sorunu da getirdiğini ifade eden vatandaşlar, kapının açılmaması halinde hastanenin duvarlarını yıkarak girmeye devam edeceklerini ifade ettiler.  

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin acil ve poliklinik olmak üzere iki ana girişi’nin hem yerleşime uzak olması hem de otobüs duraklarına uzak olmasına isyan eden vatandaşlar, hastanenin batı tarafına bir kapı yapılmasını daha istemişlerdi. Hastane inşaat halindeyken başlayan istek Mahalle Muhtarı Aydın Koç tarafından da defalarca dile getirilmişti. Geçtiğimiz hafta mahalle sakinleri ve vatandaşların haklı isteği ve verdikleri mücadele yerini bulmuş ve hastanenin batı tarafına Düzce Belediyesi tarafından duvar yıkılarak giriş yapılmıştı. Yıkılan duvarın bulunduğu yere de vatandaşların rahat inip çıkabilmesi için basamaklar konulmuştu. Böylece hem otobüs duraklarına yakınlığı hem de caminin yakınlığı nedeniyle vatandaşlar rahat nefes almıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından açılan kapı iddialara göre yöneticilere yapılan baskılar nedeniyle belediye ekipleri tarafından yeniden kapatılmak istendi. Bunun üzerine bir kapı girişini kapattırmak istemeyen vatandaşlar duvarın dibinde eylem yaptı. Kapının kapatılarak yeniden duvar örülmesine şiddetle karşı çıkan vatandaşlar, kapının kapatılmaması için her türlü müdahaleyi yapacaklarını söylediler.

 

Baskılar mı kapıyı yıktırdı?

Hastanenin yan tarafında yapılması planlanan ilave giriş için başvuruda bulunduklarını belirten Mahalle Muhtarı Aydın Koç; “Hastane yapılırken başladık bu tarafa bir kapı yapın diye söylemeye. Başvurularımızı da yaptık. Sonunda bir kapı yapılması için onay çıktı. Yıllardır verdiğimiz mücadelemizde sonuç aldık derken Belediye Başkanı ilave kapı girişini durdurduğunu öğrendik. Ben başhekim ile görüştüm. Bana yukarılardan baskı var. O kapı yapılmayacak dedi. Yaşlı insanlar var, engelli vatandaşlar var. Otobüs durağında indikten sonra bu insanlar metrelerce yürümek zorunda kalıyor. Kapatılmak istenen yere açılan kapı ile bu insanlar kısa yoldan hiç zorlanmadan hastaneye gidip tedavi olabiliyorlar. Devlet vatandaşının işini kolaylaştırmak için var, zorlaştırmak için değil. Yetkililerden bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

 

“Kapatılırsa bizde tekrar açarız”

İlave kapının açık kalması için her şeyi yapacaklarını gerekirse bekleyeceklerini söyleyen vatandaşlarsa; “Bu kapıyı kullanan vatandaş, benim, benim gibi vatandaşlar kullanıyor. Biz burayı kullanacağız, başka çaresi yok. Buradan gelip, öteden dolaşmak zorunda değiliz. Biz bunlardan yol istemiyoruz ki, sadece merdiven. Yayalar için bir yol istiyoruz. Açık kalacak burası, gelsinler, kapatsınlar. Biz de görelim” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.