Firari Astsubay Aranıyor

Firari Astsubay Aranıyor

Düzce’de FETÖ/PDY Silahlı terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 8 şahıs hakkında yakalama ve arama kararı çıkarıldı. Şahıslardan 7’si yakalanarak gözaltına alınırken, firari olan astsubay hakkında yakalama çalışmaları devam ediyor.

DÜZCE Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütle bağlantısı bulunduğu tespit edilen ve haklarında arama kararı çıkarılan 7 şahıs yakalandı.

Şahıslardan 4’ünün halen muvazzaf astsubay olarak görev yaptığı, 1’inin hakkında uzaklaştırma kararı olduğu, 2’sinin askeri okullarda okurken KHK  ile ilişiklerinin kesildiği

1’inin ise sivil mahrem sorumlu olarak vazifeli olduğu tespit edilmiş, şahıslardan 7 tanesi yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan şüphelilerden; 3 muvazzaf astsubay etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 1 muvazzaf astsubay , tutuklama talebiyle sevk edildiği sulh ceza hakimligince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 2 ilişiği kesilen askeri okul öğrencisi delil durumu ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakıldı.

Ayrıca 1 Askeri mahrem sorumlu sivil şahıs, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Firari olan astsubay(uzaklaştırılmış) şüpheli hakkında yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.