Ercan seçim taahhütlerini yerine getirecek

Boğaziçi Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, 2. Dönem belediye başkanlığında verdiği tüm sözleri yerine getirmek için harekete geçti. Ercan ilk olarak Akçakoca karayolu üzerinde ki kavşak çalışmasını tamamlayıp ardından ise sosyal donatı yatırımlarına öncelik verecek. 
Düzce ile Zonguldak başta olmak üzere Alaplı, Ereğli ve Akçakoca gibi önemli ilçelerin geçiş noktası üzerinde kalan Boğaziçi Beldesi bölgenin en gözde yerleşim alanları arasında yer alacak. Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, beldenin gelişmesi için 2. Dönem seçim taahhütlerini yerine getirmek için çalışıyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Ercan, “Öncelikle seçim taahhütlerimizin arasında burada ki trafik akışının daha düzenli olması için ve  insanlarımızın can güvenliğinin sağlanması noktasında bu kavşak seçim taahhütlerimizden bir tanesi ve çalışmalara başlandı. 2 aylık süreç içinde bu çalışmalar tamamlanacak. Bu kavşağın doğrultusunda olan güzergahta dere geçişinin üstünde spor sahası inşaatımız var. İhale sürecimiz devam ediyor. Spor sahası üzerinde de millet parkı olarak adlandırdığımız insanlara sosyal donatılarla hizmet vereceğimiz alanın ihale sürecine giriyoruz. O noktada ödenekler ilgili bakanlık tarafından tahsis edildi. 5 senelik süre içinde neleri söz verdiysek bunları gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu dönem nadasa bırakma dönemi değil ekin ekme dönemi, biz bu dönem hızlı bir tempo ile 4 sene sonraya projelerimizin tamamını hayata geçirmek istiyoruz” dedi. 
Sosyal donatılara önem verilecek
Beldeye daha fazla ziyaretçin gelmesi için sosyal donatı alanlarına öncelik verileceğini ifade eden Ercan, “Bu kavşağın üst kısmında yürüyüş parkuru olarak düşündüğümüz 7 buçuk kilometrelik parkur var. Parkur düz bir güzergah, onun da üstünde sosyal ihtiyaçların karşılanması noktasında tepenin üst tarafında millet bahçesinin içinde vatandaşlarımızın insani ihtiyaçlarını karşılayacağı sosyal donatı noktasında kafeterya, mescit, su tesisatları ve alt yapısı ile kahvaltı kültürü noktasında yöresel kahvaltı kültürü noktasında böyle bir projemiz var. Projenin de alt yapı ve yatırımı boyutunda belli bir noktaya geldikten sonra Boğaziçi’nin gelişimine katkısı olacak bir ivme kazandıracağız. Bunun da devamını kamuoyunun talepleri doğrultusunda bunları da gerçekleştireceğiz. Dediğim gibi bizim düşüncemizden çok vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hizmet üretmekle mükellefiz. Bunu da gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
İlçe olması için harekete geçecek
Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, Boğaziçi Beldesi’ne bağlanacak bazı köylerle birlikte Konuralp ile birleşerek Konuralp adının da yaşatılması için Konuralp adı altında ilçe olmak istediklerini ve vatandaşların bu talebini fındık sezonu sonrası hayata geçirmek için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. 
Bir dönem belde olan ve daha sonra mahalle yapılan Konuralp’in ilçe olması için Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan harekete geçiyor. Bölgede yaşayan vatandaşların taleplerini değerlendiren Ercan ilk olarak Boğaziçi Beldesi’ne yakın olan ve mahalle olarak mücavir alana girmek isteyen köyler üzerinde çalışma yapacaklarını ifade ederek “Düzce’ye kadar olan ve üst taraftan olan Kabalak’tan Yaka Köyü’ne kadar olan yerlerde bir talep var. Bunlarla ilgili olarak anketsel verilerimizi aldık. Bu köylerin düşüncelerini ve taleplerini öğrenmiş olduk. Bunların altından kalkıp, kalkamayacağımızın ön verilerini aldık. Altından kalkabileceğimiz talepler olduğunu gördük. Bununla ilgili özellikle fındık mevsiminden sonra ki süreçte ilk önce Kabalak Köyü’nden başlayarak böyle bir sürece başlayacağız” dedi. 
Sonra ki hedef Konuralp İlçesi olmak
Sınırların genişlemesinin ardından hedeflerinin Konuralp İlçesi olmak olduğunu ifade eden Ercan, “Sonra ki süreçte de bir beldeden öte buralara daha verimli hizmet olması noktasında devletimizden, siyasilerimizden bölgenin Konuralp ismi üzerinden ilçe olması için düşüncemiz var. Bu düşünde sadece benim değil, kamuoyunun ve halkın talebi doğrultusunda gündeme geldi. Bizler takdir edersiniz ki devlet ve halk arasında köprüyüz. Bunu da kamuoyunun bilgisine arz etmiş olalım. Konuralp isminin devam etmesi noktasında iki yerleşkenin bütünsel olaraktan Konuralp ismi üzerinden ilçe olması da Düzce için artı bir değer olacaktır” şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.