Kar yok sis yok

Kar yok sis yok

BoluDağı’nda sürücülerin kışın karlı havalarda ve sisli havalarda yolculuklarında sıkıntı çekmemeleri için konulan sis lambaları yazın güneşin pırıl pırıl olduğu zamanda yanması sürücüleri ve vatandaşları şaşırttı. Yazın ortasında yanan lambalar için sürücüler lüks olduğunu belirterek, tepki gösterdiler.


Karayolları  tarafından Boludağı’nda kar, tipi ve sisli havalarda yanarak sürücülerin güvenli yolculuk yapmasını sağlamak için konulan sis lambaları mevsimi şaşırdı. Yazın tam ortasında ve güneşin gökyüzünde pırıl pırıl parladığı bir zamanda yanması sürücüleri de şaşırttı. Lambaları görerek Boludağı’nın sis olduğunu düşünen sürücüler Boludağı’nı tırmandıkça sisin olmadığını gördüler. Sis lambalarının şaşırttığı sürücüler; “Kış değil sis değil bu lambalar neden yanıyor” demekten kendilerini alamadılar. Bazı sürücüler de trafik yoğunluğundan dolayı sürücülerin uyarılması maksadıyla bilerek yakıldığını iddia ettiler.


Diğer taraftan sis lambaları sisli havalarda yanması da sürücüler için sorun oluşturuyor. Sis lambaları yanıp sönerek sürücüleri uyarmaya çalışsa da sinyalizasyon sistemi ile çalışması sürücülerin gözleri aldığını bu nedenle zaman zaman yolda kazalara neden olduğu da öğrenildi.   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.06.2019
19:09

Yaklaşık birbuçuk yıldır yanıyorlar.Hele gece göz aldıkları içinde çok tehlikeli oluyor.Kimin nezaman dikkatini çekecek diyordum.Saygılar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,14
yolcu
8.06.2019
11:20

Güneş enerjisiyle çalıştığı için olmasın?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,90
Nuri yıldırım


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.