Kızıltan’a Saldırıya Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği’nden Kınama

Kızıltan’a Saldırıya Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği’nden Kınama

Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) Düzce İl Temsilcisi Yavuz Çakar, Bizim Akçakoca Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özhan Kızıltan'ın, hakkında haber kaleme aldığı CHP İlçe Başkanlığına aday olan Tuğrul Abanoz tarafından evinde tehdit edilmesine tepki gösterdi.

 Çakar, yaptığı açıklamada, "Gazetecilere yönelen baskı ve şiddetin bizler için kutsal mekânlar olan konutlarımıza kadar girmesini kınıyoruz." dedi.

Düzce Anıtpark Meydanı'nda bir basın açıklaması yapan Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) Düzce İl Temsilcisi Yavuz Çakar, Akçakoca'da bir yerel basın çalışanının sözlü şiddete maruz kalmasını eleştirdi. Bizim Akçakoca Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özhan Kızıltan, "CHP ADAYI DEMOKRAT PARTİLİ ÇIKTI" başlığı ile gündeme taşıdığı haberin ardından ailesinin yanında tehdit edildiğini anımsatan Çakar, açıklamasını şöyle sürdürdü.

 

SALDIRGANIN CHP’DEN OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR

"Kızıltan’ı tehdit eden kişinin ana muhalefet partisi CHP'den olması ayrıca üzüntü vericidir. Toplumun haber alma hakkı ve özgürlüğünün teminatı olan gazeteciler olarak, yaşadığımız sayısız zorluklarla mücadele ederken, zaman zaman can güvenliğimizi tehdit eden olaylar nedeniyle mesleğimizin yüksek risk arz eder hale gelmesini demokrasimiz adına kaygıyla karşılamaktayız. Biz gazeteciler kamu hizmeti yapmaktayız. Halkı bilinçlendirme amacı ile görev yapmaktayız. Bu tür şiddet ve tehditler ülkemizde son zamanlarda artmış durumda."

 

EMNİYET ETKİN ÖNLEM ALMALI

 

 "Üzülerek kabul etmekteyiz ki; gazetecilere yönelen tehdit ve şiddet söylemi eskiye göre daha yüksek bir ivmeye ulaşmıştır." diyen Çakar, sözlerini şöyle tamamladı: "Son olarak, Akçakoca’da gazetecilik yapan bir meslektaşımız Özhan Kızıltan'a, yaptığı haber nedeniyle rızası olmadan evine girilerek yaşlı anne ve babasının yanında hoş olmayan olaylar yaşanmıştır. Gazetecilere yönelen baskı ve şiddetin bizler için kutsal mekânlar olan konutlarımıza kadar girerek, mesken masuniyetini ihlal eder hale gelmesini kınıyoruz. Meslektaşımız Özhan Kızıltan’ın yaşadığı üzücü olayın gazetecilere yönelen baskı ve şiddeti son örneği olmasını, Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüz bu tür olaylara karşı etkin önlem almasını arz ederiz."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.