Cumayeri'ni Keşfedin

Cumayeri'ni Keşfedin

Cumayeri'ni Keşfedin

Düzce’nin Kuzeybatısında yer alan Cumayeri, şehir merkezine 21 km mesafededir. Doğal güzellikleri ve alternatif doğa sporlarına uygunluğu ile son yıllarda dikkat çeken bir bölgedir.

Cumayeri-Dokuzdeğirmen Köyü yanından geçen Büyük Melen Nehri raftinge elverişli 13km. lik parkuru ile Türkiye’nin 3.büyük rafting sporlarının yapıldığı yerdir.

İlçe merkezine 3km. mesafede bulunan Dokuzdeğirmen Köyü, içinden geçen melen çayı üzerine kurulmuş 9 adet su değirmenlerinden dolayı bu isimle anılmaktadır.

Yılın her döneminde profesyonelce rafting ve kano yapılan Dokuzdeğirmen Köyü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce pilot bölge seçilmiştir.

Alt yapısı tamamlanmış ve Valiliğimiz İl Özel İdaresi tarafından Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyünde gerekli tesisler yapılmıştır.

Cumayeri Rafting 

Düzce Melen Çayı Efteni Gölü'ne akan bir çok derenin beslediği suyun birleşimidir. Bu dereler Efteni Gölü'ne akar ve Melen Çayı yatağına yönelerek Melen ağzından Karadeniz’e dökülmektedir. Melen Çayının yüzde 80 lik kısmı Düzce il sınırında diğer kısım ise Sakarya il sınırında kalmaktadır.

Sakarya kısmında kalan bölgede Melen Barajı çalışmaları sürmekte ve İstanbul’un su ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamaktadır. İnsanlar tarafından Melen Çayı olarak bilinse de asıl ismi Büyük Melen Çayıdır.

Melen Çayı Rafting sporuna da büyük katkı sağlamaktadır. Melen çayı rafting ile özdeşlemiştir. Melen çayı rafting tesisleri olarak; rafting sporunun gelişimine ve Düzce turizminin gelişmesine büyük destek olmaktayız. Melen Çayı Rafting Tesisi olarak 10 seneyi aşkın süredir rafting sporuna hizmet etmekteyiz.

Melen çayı rafting sevenler tarafından en çok tercih edilen nehirler arasındadır. Seviye olarak 3+1 zorluk derecesine sahip tir. Melen Çayında Rafting uzun yıllardır yapılmaktadır.

Mart ayında rafting sezonu açılarak Aralık ayına kadar mevsimsel şartların uygun olması durumunda rafting yapılabilmektedir. Ankara, İstanbul, Zonguldak, Sakarya, Kocaeli, Bursa gibi yakın bölgelerden rafting sevenler melen çayı rafting turlarına katılmaktadır.

Düzce Melen Çayında Rafting sporunun tercih edilmesindeki en büyük pay İstanbul ve Ankara gibi illerimize geçişin Düzce ilimizden olmasıdır. Melen çayı zorluk derecesinin amatör sporculara uygun olması da melen çayının tercih edilmesinin ikinci sebebi sayılır.

Harmankaya Şelalesi

Dokuzdeğirmen Köyünden 5 km mesafede bulunan Harmankaya Şelalesi kendi görkemli görüntüsünün yanında 700m.lik orta zorlukdaki parkuru ile bölgenin saklı cenneti.

Doğa yürüyüşü severler için Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyünden-Melenağzı Köyüne kadar 24 km lik yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Çoğunlukla köy içinden geçen parkur sonunda Melenağzı sahiline ulaşılır.

Köy meydanında tabi varlıklara kayıtlı 600 yaşında, 20m.boyunda 3,6m çapında, 11m çevre genişliğinde çınar ağacı dikkat çekmektedir.

Eski evler ve su değirmenleri arasında bulunan rafting tesislerinde, lezzetli bir sazan yada melen balığı yemenizi öneririz.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.